Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 27 oktober 2022

Commentaar: ‘Fascisme’ roepend Nederland moet eens goed in de spiegel kijken

Redactie Blckbx
2022 10 27 Antidemocratische wind 2 Cropped
4:00

In kranten, talkshows en in de Tweede Kamer klinkt steeds luider de roep om ‘fascistische’ andersdenkenden de mond te snoeren en te verbieden. Beseffen deze mensen niet hoe fascistisch dat is?

Het is surreëel om te zien hoe ‘verstandige en goed geïnformeerde’ mensen zonder enige gêne andersdenkenden stigmatiseren en het zwijgen op willen leggen. Zij spreken openlijk over het verbieden van politieke partijen en maken anderen uit voor ‘fascistisch’ en ‘antidemocratisch’, maar lijken zich totaal niet te realiseren dat juist hun eigen gedrag in alle opzichten antidemocratisch is.

NS Publieksprijs

Het voorlopige hoogtepunt van deze hypocrisie vond gisteravond plaats aan de talkshowtafel van Khalid & Sophie. Volgens de columnisten Marcel van Roosmalen en Özcan Akyol zou FVD-voorman Thierry Baudet met zijn boek ‘Het Coronabedrog’ de NS-publieksprijs ‘oprecht’ hebben gewonnen omdat hij bovenaan stond, indien de prijsuitreiking niet zou zijn afgelast.

“En daarom denk ik ook dat je gewoon als symbool had moeten zeggen: je boek doet gewoon niet meer mee. We hebben gewoon geen zin om een prijs aan hem uit te reiken,” zei Van Roosmalen, die het dus kennelijk heel normaal vindt om iemand uit te sluiten vanwege diens standpunten. Maar in zijn volgende column zal de ‘redelijke’ Van Roosmalen ongetwijfeld weer hard uithalen naar het ‘antidemocratische’ FVD.

Tekst gaat verder onder de tweet

Censuur en onderdrukking

Nu gaat bovenstaande om een boekenprijs, maar de neiging om andersdenkenden de mond te snoeren, uit zich op veel meer terreinen. De nieuwe omroep Ongehoord Nederland – what’s in a name – ziet men het liefst zo snel mogelijk van de buis verdwijnen, omdat mensen met ‘ongewenste’ meningen daar wel mogen uitpraten – anders dan aan de overige NPO-tafels.

In de Tweede Kamer is het tegenwoordig normaal om de oppositie het woord te ontnemen. D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp zette al verschillende keren de microfoon uit terwijl FVD- of PVV-Kamerleden aan het woord waren. Tijdens de Algemene Beschouwingen werd Baudet zelfs uitgesloten van deelname aan het debat, terwijl het voltallige kabinet het ‘Huis van de Democratie’ verliet om niet naar een gekozen volksvertegenwoordiger te hoeven luisteren. Premier Mark Rutte gaf vervolgens aan dat ‘nogmaals weglopen bij Baudet altijd mogelijk is’. Vorige week werd de FVD-voorman zelfs voor een week geschorst, vanwege het niet opgeven van inkomsten uit nevenfuncties.

In dezelfde periode werd in de Eerste Kamer PVV-fractieleider Marjolein Faber de mond gesnoerd vanwege ontoelaatbaar geachte uitlatingen. Een paar dagen daarvoor werd in de Haagse gemeenteraad FVD-fractievertegenwoordiger Massimo Etalle het woord ontnomen door de D66-voorzitter, omdat hij het had over de demografische gevolgen van massa-immigratie en hierbij het woord ‘omvolking’ gebruikte.

Inmiddels kijkt de ‘redelijke en verstandige’ mens al verder dan het simpelweg uitzetten van de microfoon, want journalisten, politici en andere opiniemakers speculeren nu openlijk over het verbieden van de oppositiepartijen FVD en PVV. Volgens een redactioneel commentaar in Trouw moet er snel een ‘wetsvoorstel komen waarmee het mogelijk wordt om politieke partijen te verbieden’. Dat zou nodig zijn – echt waar – ‘om de democratie te beschermen’.

Stigmatiseren en demoniseren

FVD- en PVV-politici worden regelmatig weggezet als ‘nazi's’ of ‘fascisten’. Maar de ‘weldenkende’ mens schroomt er ook niet voor om hele bevolkingsgroepen te stigmatiseren en demoniseren. Mensen die zich liever niet laten injecteren met een experimentele gentherapie tegen een verkoudheidsvirus zijn ‘gehersenspoelde antivaxxers’. Degenen die twijfelen aan nut en noodzaak van lockdowns, of aan een ander dogma, zijn ‘wappies’ of ‘complotdenkers’. Volgens Özcan Akyol zijn álle FVD-stemmers – momenteel ongeveer 350.000, als de peilingen kloppen – ‘bewust kwaadaardig’ en ‘willen zij anderen vernietigen’. Johan Derksen zei dat ze ‘opgenomen moeten worden, omdat ze niet goed bij hun hoofd zijn’. ‘Dwazen’ zijn het, volgens de man met de snor.

Moreel superieur

Die morele verhevenheid is tekenend voor ‘welingelichte kringen’. De mogelijkheid dat er mensen zijn die op FVD of PVV stemmen en tegelijkertijd vriendelijk en intelligent zijn, lijkt simpelweg niet te bestaan. Zij móeten wel ‘racistisch’, ‘fascistisch’, ‘egoïstisch’, of ‘dom’ zijn.

Ophitsen

De ‘redelijke’ mens lijkt niet te beseffen dat hij hiermee precies datgene doet wat hij anderen verwijt, namelijk het aanwakkeren van haat richting andersdenkenden. Die balk in veel linkse ogen werd onlangs helder aangestipt door Ongehoord Nederland-presentatrice en rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. Zij reageerde op een tweet van Lodewijk Asscher, die haar verweet een ‘fascistenspreekbuis’ te zijn. “Het punt met ‘fatsoenlijke mensen’ als Lodewijk Asscher is dat hun werkelijkheid altijd maar één richting op werkt. Het opplakken van labels als ‘fascistenspreekbuis’ activeert een achterban; mensen die denken dat het gevaar gestopt moet worden. Gehits én geweld komt altijd van links,” aldus Blommestijn. Het partijkantoor van FVD is dan ook niet voor niets al meerdere keren beklad en vernield. En zoals iedereen weet, kwam de enige politieke kogel in Nederland van links.

Hypocriet

‘Keurig’ Nederland zou op zijn achterste benen staan wanneer in een Oost-Europees land een regering wegloopt tijdens een toespraak van een links-progressieve politicus. Men zou ‘vol afschuw’ reageren wanneer daar een pro-Europees mediaplatform aan banden wordt gelegd. Maar verblind door het eigen gelijk en bedwelmd door de morele verhevenheid schroomt men niet om precies hetzelfde te doen tegen politieke tegenstanders in eigen land. Men maakt anderen uit voor ‘fascistisch’, zonder zich te realiseren dat niets zo fascistisch is als het onderdrukken, censureren en stigmatiseren van de politieke oppositie om daarmee het voortbestaan van het systeem te waarborgen.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Met de humor van de joden die als eersten door de joodse raad onder Asscher op de lijsten werden gezet: "Nooit meneer Rutte voor fascist uitmaken, maar een fascist gewoon netjes aanspreken met 'dag meneer Rutte', hoop dat u héél oud wordt!" Maar wel meteen!

Skelm

Dit al zeker sinds de jaren zestig. De leugens over bv. Rhodesie waren vreselijk. Gewoon blinde haat. Ik heb daar voor 6 jaar gewoond en toen in 1982 Mugabe, met zijn privéleger, 20.000 Ndebeles heeft vermoord, was iedereen doodstil. Ik lees niets over de 5000 blanke boeren die sinds dat de ANC aan de macht zijn, zijn vermoord, in Zuid-Afrika. Geen protest toen in 2000, in Zimbabwe, 4000 commerciële boeren van hun land werden verjaagd met grof geweld en 25 doden. Niets over de 20.000% inflatie waar bankpapier van 100 Triljoen dollar werd gedrukt. Misschien kan Rutte advies vragen aan Zimbabwe, hoe je de boeren verjaagd.

Cookies op deze website