Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 17 maart 2022

Opnieuw Disney-medewerkers betrokken bij grote zedenzaak

Redactie Blckbx
2022 03 17 Disney Cropped
02:14

Bij een grote undercoveroperatie van de politie in Florida zijn meer dan honderd mensen aangehouden op verdenking van onder meer mensenhandel en kindermisbruik. Onder de arrestanten zijn vier medewerkers van Disney. Één van hen is aangehouden op verdenking van kindermisbruik. Disney-medewerkers zijn eerder veroordeeld voor het misbruiken van kinderen.

De undercoveractie met de codenaam ‘Operation March Sadness Two’ duurde zes dagen en werd uitgevoerd door meerdere opsporingsdiensten. Agenten deden zich online voor als prostituees en minderjarige meisjes.

In totaal zijn er 108 mensen aangehouden, waaronder vier op verdenking van kindermisbruik. “Alleen al de arrestaties van een mensenhandelaar en vier kindermisbruikers maken deze hele operatie de moeite waard,” zei de sheriff van Polk County in een persconferentie.

Disney-medewerkers

Één van de vier personen die zijn aangehouden op verdenking van kindermisbruik is de 27-jarige Xavier Jackson. Hij communiceerde met een agent die zich voordeed als een 14-jarig meisje. Jackson verstuurde ongepaste naaktfoto’s van zichzelf en beschrijvingen van wat hij met haar wilde doen. Hij werkt als badmeester in een resort van Disney. Drie andere Disney-medewerkers maakten afspraken – en kwamen daarvoor opdagen – met agenten die zich voordeden als prostituees.

Een oplettende twitteraar wees erop dat dit niet voor het eerst is dat Disney-medewerkers betrokken zijn bij kindermisbruik.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

De artikelen waarnaar verwezen wordt zijn authentiek. In augustus 2021 werden drie medewerkers van Disney aangehouden in een operatie waarbij een netwerk van kindermisbruikers en -handelaars werd opgerold. In mei 2019 werd een Disney-medewerker gearresteerd, omdat hij een sexuele ontmoeting probeerde te regelen met een 8-jarig meisje. In juni 2018 werd een groep medewerkers van Disney en Lego aangehouden voor het bezitten en verspreiden van kinderporno. In juni 2015 werden er pretparkmedewerkers van Disney, SeaWorld en Universal Studios gearresteerd voor kindermisbruik. En in juli 2014 werden twee Disney-medewerkers en een medewerker van Universal Studios gearresteerd voor het misbruiken van kinderen.

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Lees meer over: Disney Kindermisbruik Zedenzaak

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website