Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 25 maart 2022

Trump klaagt Hillary aan wegens Russian collusion hoax

Redactie Blckbx
2022 03 25 Trump vs Clinton Cropped
02:54

De voormalig Amerikaanse president Donald Trump heeft een aanklacht ingediend tegen Hillary Clinton en andere kopstukken. Hij beschuldigt hen ervan de presidentsverkiezingen van 2016 te hebben gemanipuleerd door het verspreiden van de complottheorie dat hij zou samenzweren met de Russen.

In de 108 pagina’s tellende aanklacht valt onder meer te lezen: “In aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016 hebben Hillary Clinton en haar medestanders een ondenkbaar complot georchestreerd, dat het geweten schokt en een belediging is voor de democratie van dit land.”

Aanklacht tegen kopstukken

Trump diende de aanklacht donderdag in bij een federale rechtbank in Florida. Naast Hillary Clinton is de aanklacht gericht aan haar campagneteam, voormalig FBI-directeur James Comey, het Democratisch Nationaal Comité en anderen die geholpen zouden hebben met de verspreiding van het gefabriceerde verhaal over ‘Trumps samenzwering met de Russen’.

“De beklaagden, verblind door politieke ambitie, orkestreerden een kwaadwillende samenzwering om evident valse en schadelijke informatie over Donald J. Trump en zijn campagne te verspreiden. Dit deden ze in de hoop zijn leven en zijn politieke carrière te vernietigen, en de verkiezingen van 2016 te manipuleren ten gunste van Hillary Clinton. Toen hun poging mislukte en Donald J. Trump werd gekozen, gingen de inspanningen van de beklaagden onverminderd door, waarbij ze alleen hun aandacht verlegden naar het ondermijnen van zijn presidentiële regering," schrijven de advocaten van Trump in de aanklacht.

De zogenaamde Russian collusion

In aanloop naar de presidentsverkiezingen huurde het campagneteam van Clinton mensen in om compromitterend materiaal over Trump te verzamelen. Zij wilden hiermee aantonen dat er sprake zou zijn van Russian collusion, samenzwering met Rusland. Dit resulteerde onder andere in het zogenaamde Steele dossier. Dit is een rapport dat de Britse voormalig inlichtingenofficier Christopher Steele samenstelde op basis van anonieme bronnen. Hierin werd onder meer vermeld dat de Russen in het bezit zouden zijn van een video waarin Trump onzedelijk gedrag zou vertonen met een Russische prostituee. Moskou zou Trump hiermee chanteren om hem voor het karretje te spannen.

Er bleek echter niets van waar te zijn. Het FBI-onderzoek naar de zaak leverde geen enkel bewijs op voor de vermeende samenzwering. De media bleven het verhaal echter eindeloos herhalen. CNN-medewerkers wisten dat het verhaal op niets was gebaseerd, maar werkten toch mee aan het onder de aandacht houden van deze leugen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

Waarbij het (iirc nog voortdurende) onderzoek van Speciaal Aanklager (van het DoJ - Ministerie van Justitie) Durham al officieel naar voren heeft gebracht dat die hele complot-theorie met betrekking tot Trump door de Hillerati verzonnen is.

In een functionerende rechtstaat zou deze zaak van Trump weliswaar gerekt worden maar inhoudelijk een kat-in-het-bakje moeten zijn.

Hard hoofd derhalve.

Cookies op deze website