Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 12 december 2022

Congres moet vaccinatieplicht Amerikaanse leger terugdraaien

Redactie Blckbx
2022 12 12 Conges vaccinatieplicht leger Cropped
2:00

De nieuwe defensiebegroting van de VS voorziet in de beëindiging van de controversiële vaccinatieplicht voor militairen, waarmee de Democraten een gevoelige politieke nederlaag lijden.

Op last van president Joe Biden en zijn defensieminister Lloyd Austin werd vanaf september 2021 een coronavaccinatie verplicht gesteld voor de 1,3 miljoen Amerikaanse militairen. Biden stond er voortdurend op dat alle Amerikaanse soldaten gevaccineerd moesten zijn.

Defensiebegroting

De National Defence Authorization Act (NDAA) van circa 858 miljard dollar voorziet echter in de beëindiging van de coronavaccinatiepicht voor militairen. Ook zoekt het compensatie voor mensen die nadelige gevolgen ondervinden door het weigeren van een vaccinatie. Voor Republikeins Afgevaardigde Mike Rogers was het verdwijnen van de plicht essentieel voor de voortgang rondom de begroting.

De Republikeinse Partij, aangemoedigd door de onlangs herwonnen meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, zette de kwestie op de agenda. Huis-fractieleider Kevin McCarthy lobbyde persoonlijk bij de president en gaf eerder aan dat hij onlangs een akkoord had bereikt tussen de twee partijen tijdens een bezoek aan het Witte Huis. Het terugdraaien van de vaccinatieplicht is de eerste politieke overwinning voor de Republikeinen.

Rekruteringsproblemen

De vaccinatieplicht leidde tot grote problemen voor zowel het behoud van personeel als voor het rekruteren van nieuwe mensen. Meer dan 8.000 actieve dienstleden werden ontslagen wegens het niet opvolgen van een wettig bevel toen zij het vaccin weigerden.

“De Biden-regering mag niet in de weg staan bij het opnieuw in dienst nemen van militairen die zijn ontslagen, omdat ze geen coronavaccinatie hebben genomen,” zei McCarthy. Hij wil ‘de regering-Biden eindelijk verantwoordelijk houden’ voor de oneerlijke behandeling van mannen en vrouwen in uniform.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Mooi een kleine overwinning, helaas is veel kwaad al gedaan en voor de meesten onherstelbaar en een tikkende... zolang het nog tikkende is.

Cookies op deze website