Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 05 mei 2022

Duits onderzoek: aantal ernstige bijwerkingen 40 keer hoger dan gemeld

Redactie Blckbx
2022 05 05 Duitsland 40x meer bijwerkingen Cropped
03:40

In het Charité-ziekenhuis in Berlijn wordt een grote studie verricht naar bijwerkingen van covidvaccinaties. Hieruit komt naar voren dat het aantal ernstige bijwerkingen veertig keer hoger is dan gemeld. De onderzoekers pleiten voor meer contactpunten voor de getroffenen, meldt MDR.de.

Het aantal ernstige complicaties na vaccinaties tegen corona is 40 keer hoger dan eerder door het Paul Ehrlich Instituut (PEI) werd geregistreerd. Het PEI is het Duitse equivalent van bijwerkingencentrum Lareb. Dit is een van de resultaten van een langlopende observatiestudie die is uitgevoerd door het Charité-ziekenhuis in Berlijn. Professor Harald Matthes, leider van de studie, roept nu op tot meer contactpunten voor de getroffenen.

Studie met ongeveer 40.000 deelnemers

De studie ‘Sicherheitsprofil von Covid-19-Impfstoffen’ (‘Veiligheidsprofiel van covidvaccins’), die zich toespitst op de effecten en bijwerkingen van de verschillende vaccins, loopt nu een jaar. Daartoe worden in heel Duitsland op geregelde tijdstippen ongeveer 40.000 gevaccineerden ondervraagd. Deelname aan de studie is vrijwillig en staat los van het effect van de vaccins op de proefpersonen.

Eén resultaat: acht op de 1000 gevaccineerden kampen met ernstige bijwerkingen. "Het aantal is niet verrassend," verklaart prof. dr. Harald Matthes, hoofd van de studie: "Het komt overeen met wat bekend is uit andere landen, zoals Zweden, Israël of Canada. Overigens hadden zelfs de fabrikanten van de vaccins in hun studies reeds soortgelijke waarden vastgesteld." Bij conventionele vaccins, zoals die tegen polio of mazelen, is het aantal ernstige bijwerkingen aanzienlijk lager.

Sommige bijwerkingen houden maanden aan

Ernstige bijwerkingen zijn symptomen die weken of maanden aanhouden en medische behandeling vereisen. Ernstige bijwerkingen zijn symptomen die weken of maanden aanhouden en medische behandeling vereisen. Daartoe behoren spier- en gewrichtspijnen, hartspierontstekingen, overreacties van het immuunsysteem en neurologische stoornissen. "De meeste bijwerkingen, zelfs ernstige, verdwijnen na drie tot zes maanden, 80 procent geneest. Maar helaas zijn er ook die veel langer duren," meldt professor Matthes.

Bijwerkingen van een covidvaccin kunnen online worden gemeld bij het Paul Ehrlich Instituut. Het doel hiervan is om na een vaccinatie onbekende risico's te kunnen opsporen.

Artsen: ‘Maak het bespreekbaar’

Tot dusver zijn in Duitsland ongeveer 179 miljoen doses van covidvaccins toegediend. "Met het oog op ongeveer een half miljoen gevallen met ernstige bijwerkingen na covidvaccinaties in Duitsland, moeten wij artsen actie ondernemen," benadrukt prof. Matthes, die naast zijn werk aan de Charité in Berlijn in het bestuur van verschillende medische genootschappen zit en al jaren systematisch de effecten van geneesmiddelen bestudeert. "We moeten met therapievoorstellen komen, deze openlijk bespreken op congressen en in het openbaar, zonder als tegenstanders van vaccinatie te worden gezien."

Getroffenen serieus nemen

Voor de getroffenen is het bijzonder deprimerend dat zij met hun klachten vaak niet serieus worden genomen. Artsen in privépraktijken brengen dergelijke symptomen al te vaak niet in verband met vaccinaties, hetzij omdat zij er niet op voorbereid zijn, hetzij omdat zij geen standpunt willen innemen in een verhitte politieke sfeer.

Dit blijkt ook uit de vele brieven die aan het hoofd van de studie, professor Matthes, zijn gestuurd en waarin de getroffenen hun vaak maandenlange zoektocht naar doeltreffende medische hulp en erkenning beschrijven. Daaruit blijkt dat verdachte gevallen niet officieel worden gemeld. En zo is ook het aantal bij het PEI gemelde ernstige bijwerkingen met 0,2 meldingen per 1000 vaccindoses beduidend lager dan in de Charité-studie.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Bijwerkingen Duitsland Vaccin

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
BJ

De aansprakelijkheid van vaccin-leveranciers is 'afgekocht' omdat de overheden/kopers geaccepteerd hebben dat het nog geen goedgekeurd geneesmiddel was (is). Maar, als nu blijkt dat geknoeid is met de onderzoeken, zoals Robert Malone suggereert in de Headwind video, ligt dat toch ineens heel anders. Wie kan zijn/haar licht daar eens over laten schijnen?

Requin

Met de werkelijke aantallen vccinmoorden komt de genocide hoger uit dan alle slachtoffers in de tweede wereldoorlog.
OCCAM voerde dit publiekelijk verschillende keren aan, maar ook deze site blijft zich respectvol gedragen naar fascistische moordenaard met de bekende rockefeller-roots!

Het publiek sluit ook de ogen en de de medici lijken voor meer dan 90 % gekocht.

Cookies op deze website