Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 26 juli 2022

Japan betaalt eerste schadevergoeding voor ‘overlijden door vaccinatie’

Redactie Blckbx
2022 07 26 japan vaccinatieslachtoffer
2:20

De Japanse regering betaalt voor de allereerste keer een schadevergoeding voor iemand die is overleden als direct gevolg van een vaccinatie tegen corona. Ontkennen van het verband was niet meer mogelijk.

Een subcommissie van het Japanse ministerie van Volksgezondheid besloot maandag om een overlijdensuitkering toe te kennen aan de familie van een vrouw van in de 90 die is overleden nadat zij tegen corona was ingeënt. ‘Een oorzakelijk verband tussen de inenting en haar dood kan niet kan worden ontkend’, aldus de subcommissie.

Dit is het eerste besluit van Japan om een schadevergoeding toe te kennen aan een persoon die na vaccinatie tegen corona is overleden. Verwacht wordt dat de minister van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn de definitieve goedkeuring zal geven voor het aanbod van 44,2 miljoen yen – ongeveer 324.000 euro – aan de familie van de vrouw.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid ontwikkelde de vrouw na de vaccinatie een acute allergische reactie en een acuut myocardinfarct, waarna zij overleed.

Met welk vaccin de vrouw was geïnjecteerd, is niet bekend. In Japan zijn de producten van Pfizer, Moderna en AstraZeneca door de regering goedgekeurd.

'In behandeling'

De Japanse overheid beschikt over een hulpsysteem om uitkeringen zoals medische kosten te verstrekken in gevallen waarin een oorzakelijk verband met vaccinatie niet kan worden uitgesloten. Uitkeringen zijn beschikbaar als de onderzoekscommissie van het ministerie van Volksgezondheid, die bestaat uit immunisatiedeskundigen en juristen, verklaart dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen bijwerkingen na de inenting en het vaccin. Het verband tussen de ziekte en de vaccinatie wordt ingedeeld in drie niveaus: ‘goedgekeurd’, ‘afgewezen’, of ‘in behandeling’. In dat laatste geval wordt het onderzoek voortgezet.

Op de vergadering van de subcommissie van 25 juli werden 12 mensen gescreend die waren overleden na het krijgen van COVID-vaccinaties. Eén werd ‘goedgekeurd’ en 11 anderen bleven ‘in behandeling’.

Op 25 juli had de Japanse overheid 3.680 aanvragen voor schadevergoeding ontvangen die te maken hebben met de vaccinaties tegen corona. In 850 gevallen heeft de regering al besloten om medische kosten te vergoeden en andere uitkeringen te verstrekken.

Eerste schadevergoeding Groot-Brittannië

In juni werd in Groot-Brittannië voor het eerst een schadevergoeding uitgekeerd aan een dodelijk vaccinslachtoffer. Vikki Spit, de weduwe van een 48-jarige muzikant die overleed door toedoen van een injectie met het virale vectorvaccin van AstraZeneca, ontvangt van de Brise overheid een bedrag van £120.000 (142.000 euro).

"Het is de eerste stap in de strijd," zei Vikki Spit. "Mensen kunnen ons niet langer bespotten en zeggen dat we dingen verzinnen en doen alsof we niet bestaan. Dit gaat niet om geld, want niets kan de mensen die we verloren hebben terugbrengen. Het gaat om erkenning. Ik vind het walgelijk dat weduwen en gewonden een jaar hebben moeten vechten om deze steun te krijgen, we zijn nog niet klaar.”

In totaal hebben in Groot-Brittannië 400.000 mensen bijwerkingen van het vaccin gemeld bij Yellow Card Scheme, het Britse Lareb.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Goede zaak, helaas wordt het meeste uitgekeerde geld betaald uit belastinggelden! dat zou een slechte zaak zijn, geld moet alleen wegkomen bij de schuldigen uit hun eigen pockets, dus MSM, Bestuurders, Doktoren e.d. die erachter stonden en of meededen en zo mensen doden, mensen verwonden en levens hebben verwoest van mensen, ze hebben ook vele jaren verwoest van een normaal leven wat ook ongevaccineerden hebben moeten doorstaan en nog vele te gaan! ja wij zijn wakker, maar ondanks dat worden we wel meegesleept het zwarte gat in, als je wakker bent zie je ook veel wat onrecht is, dat schaad ook je gezondheid, met dank aan het KWAAD.

Rpr

Wat een onzin, in de 90. Dan ben je wel al een tijdje aan de beurt. Ik kan me niet voorstellen dat de familie zo veel kosten gemaakt heeft.

Natuurlijk is de regering fout, maar de schadevergoeding is belastinggeld. Ik hoop dat ze daar hier niet aan beginnen. Ik wil niet betalen voor mensen die mij eerst gek verklaren en dan aan den lijve ondervinden dat het een slechte keuze was.

Cookies op deze website