Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 26 mei 2022

Pfizer en Moderna raken prikken aan straatstenen niet meer kwijt

Redactie Blckbx
2022 05 26 pfizer vaccin straatstenen
3:40

Op dezelfde dag dat de baas van Moderna in Davos klaagt dat hij 30 miljoen vaccins moet weggooien omdat niemand ze wil, maakt Pfizer-chef Albert Bourla bij het WEF bekend dat hij als ‘goede daad’ Pfizers mRNA-prikken tegen kostprijs wil gaan dumpen in derde wereldlanden.

"Het is triest om te moeten zeggen, maar ik ben bezig 30 miljoen doses in de vuilnisbak te gooien omdat niemand ze wil hebben”, klaagde Moderna-baas Stephane Bancel gisteren op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. “We hebben een groot vraagprobleem," bekende de chef van Moderna, die ook moest toegeven dat pogingen om de overtollige voorraad te slijten aan verschillende regeringen, op een totale mislukking zijn uitgelopen. “We hebben via de ambassades in Washington geprobeerd contact op te nemen met overheden. Geen enkel land, niemand wilde ze hebben. Het probleem in veel landen is dat mensen de vaccins niet willen.”

De situatie op de markt is compleet omgekeerd in vergelijking met twee jaar geleden, aldus Bancel. “Toen wilde de hele wereld onze vaccins, maar was er niet voldoende productiecapaciteit. Nu hebben we vaccins in overvloed, maar wil niemand ze meer hebben.”

Opvallend is dat Bancel ook China nog aanhaalde, ‘daar laten ze helemaal geen mRNA toe op de markt’.

Weldoener Pfizer

Pfizer, dat ongetwijfeld kampt met hetzelfde probleem, heeft een andere ‘oplossing’ bedacht om van de onverkoopbare voorraden af te komen. Onder het mom van liefdadigheid kondigde CEO Albert Bourla van Pfizer gisteren in Davos aan dat het bedrijf het mRNA-serum vanaf nu tegen kostprijs gaat verkopen aan derde wereldlanden. Pfizer noemt het initiatief ‘An Accord for a Healthier World’, waarbij het bedrijf zich richt op vijf gebieden – infectieziekten, kanker, ontstekingen, zeldzame ziekten en de gezondheid van vrouwen.

"De tijd is nu gekomen om te beginnen met het dichten van de kloof tussen mensen die toegang hebben tot de nieuwste behandelingen en mensen die het zonder moeten stellen," vertelde Bourla de aanwezigen op de bijeenkomst in het Zwitserse bergdorp.

Belangrijk onderdeel van het initiatief is natuurlijk het beschikbaar stellen van de medicijnen van Pfizer tegen corona, het mRNA-vaccin Comirnaty en de behandeling met Paxlovid.

Met het initiatief krijgt Pfizer toegang tot een tot op heden vrijwel niet aangeboorde markt van meer dan een miljard mensen, al brengt de farmaceut dat nieuws natuurlijk precies omgekeerd. "Deze transformationele verbintenis zal de toegang tot Pfizer-geoctrooieerde medicijnen en vaccins die beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en de Europese Unie vergroten voor bijna 1,2 miljard mensen," vertelde Angela Hwang, groepspresident van de Pfizer Biopharmaceuticals Group, aan Agence France-Presse.

Rwanda, Ghana, Malawi, Senegal en Oeganda hebben toegezegd zich aan te sluiten, terwijl nog eens 40 landen – 27 met een laag inkomen en 18 met een lager middeninkomen – in aanmerking komen om bilaterale overeenkomsten te ondertekenen om deel te nemen.

Ondertussen neemt in de westerse wereld de steun voor de experimentele mRNA-technologie met de dag verder af. Afgelopen week lieten zelfs de Amerikaanse netwerken CNN en ABC zich ontvallen dat de mRNA in de prikken het immuunsysteem zou kunnen aantasten. Opmerkelijk, gezien de fanatieke steun van beide mainstream media voor de vaccinatiecampagne in de afgelopen twee jaar.

'mRNA-vaccins hebben gefaald'

"Wat je hier ziet zijn de eerste stappen in de richting van een officiële erkenning dat de mRNA-vaccins hebben gefaald en dat er vroeg of laat nieuwe vaccins zullen komen," schrijft vaccinonderzoeker Alex Berenson, die eerder de aandacht vestigde op een alarmerende bekentenis van de Britse regering dat de antilichaamspiegels lager bleken te zijn bij mensen die besmet waren met COVID-19 nádat ze gevaccineerd waren.

"De booster-campagnes zullen uitdoven, waarschijnlijk binnen enkele maanden," voorspelt Berenson. "Het Witte Huis zal het falen van de vaccins wijten aan de weigering van het publiek om zich te laten vaccineren, of iets dergelijks, en zal zeggen dat we nieuwe vaccintechnologie nodig hebben. Met nieuw bedoel ik waarschijnlijk oud. Ze zijn misschien zelfs cynisch genoeg om diegenen onder ons die al die tijd gelijk hadden de schuld te geven van de afkeer van het publiek van vaccinaties."

Ook huisartsen haken af

Gisteren werd tevens bekend dat Nederlandse huisartsen voortaan niet meer willen meewerken aan het toedienen van de coronaprikken. Als het kabinet over een tijdje besluit om een nieuwe ronde vaccinaties tegen het coronavirus te beginnen, doen huisartsen daar niet aan mee. Dat hebben de leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) samen besloten. 'We zijn eigenlijk niet toegerust op de taak', is de opvallende motivatie van de huisartsen, die aangeven dat de GGD de coronaprikken voortaan maar moet geven. De afgelopen anderhalf jaar werd daar door huisartsen, die een riante vergoeding per toegediende vaccinatie ontvangen, echter niet of nauwelijks over geklaagd.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Thierry

Dank voor de update.
Tja Pfizer loopt al wat langer mee en heeft een beter rattenbrein voor dit soort fases om hun vege lijf te redden. Reiner Fulmich en collega's zijn al bezig via eerst volks tribunaal en volgens hun inschatting ook o.a. in India en de VS rechtszaken deze misdaden voor de rechter te brengen.
gelukkig begint er met dit soort verhalen langzaam ruimte te komen om vrienden en familie die wel braaf de prikjes hebben gehad te waarschuwen bij een volgende ronde.

Kurt

Dus in naam van een virus uit de PRC wordt eerst het beleid van de genocidale orgaanjassers te Peking uitgerold - lees bv. Michael Senger’s ‘Snake Oil’, pocket o.m. bij Amazon.de te koop - maar de mRNA-injecties die veel bijwerkingen hebben, komen er in de PRC niet in....
Aangezien voor Xi Jiping iedere niet-‘brave’, niet-Han Chinees dood mag vallen, is dat zeker opvallend. Maar ja, Putin schaakt, Xi speelt Go - en onze Parlementen Ganzenbord.

Cookies op deze website