Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 02 december 2022

Verpleegster die duizenden bejaarden met zoutoplossing prikte hoeft niet de cel in

Redactie Blckbx
2022 12 02 verpleegster zoutoplossing
3:00

De Duitse verpleegster Antje T, die vorig jaar tot 8.600 bejaarde patiënten zou hebben geïnjecteerd met zout water in plaats van het mRNA-vaccin van Pfizer, hoeft niet de cel in. De rechter veroordeelde haar tot een half jaar voorwaardelijk.

Verpleegster Antje T. zou haar 'misdaad' hebben begaan in het Schortens vaccinatiecentrum in Friesland, in het noordwesten van Duitsland. De verpleegster prikte tussen 5 maart en 20 april 2021 tot 8.600 patiënten, voornamelijk ziekenhuispersoneel, opvoeders en artsen ouder dan 70 jaar. Zij zou daarbij een zoutwateroplossing hebben gebruikt in plaats van het mRNA-vaccin van Pfizer.

Zij werd woensdag door de rechtbank van Oldenburg in Nedersaksen schuldig bevonden aan zes gevallen van opzettelijke mishandeling, maar hoeft niet naar de gevangenis. De rechter veroordeelde haar tot een half jaar voorwaardelijk.

Het openbaar ministerie vertelde de rechtbank dat zij de zoutoplossing ongemerkt kon inbrengen, omdat zij tijdens haar dienst in het vaccinatiecentrum verantwoordelijk was voor de voorbereiding van het vaccin en de spuiten.

Maar na meer dan een maand werd ze aangegeven door een andere medewerker die haar op 21 april 2021 bij zes patiënten de zoutoplossing zag gebruiken in plaats van het vaccin. De 39-jarige had bovendien verschillende berichten op sociale media geplaatst waarin ze openlijk haar sceptische opvattingen over COVID-19 vaccins benadrukte.

Toen ze door de politie werd ondervraagd, gaf ze toe dat ze een zoutoplossing had gebruikt, maar ze zei dat ze dat alleen had gedaan omdat ze per ongeluk een flacon met zes injecties had gebroken en zich schaamde om het aan haar collega's te vertellen.

Ze had ook beweerd dat het een eenmalig incident was, maar werd onmiddellijk ontslagen nadat antilichaamtesten op de getroffen mensen de vermoedens van de autoriteiten hadden bevestigd.

Na het incident riepen de overheidsinstanties duizenden potentiële ‘slachtoffers' van de fraude op om zich aan te melden voor hervaccinatie, die volgens hen volkomen veilig was.

Antje T. werd bij het begin van het proces in november 2022 aanvankelijk beschuldigd van vijftien aanklachten wegens opzettelijke mishandeling, maar negen daarvan werden ingetrokken wegens gebrek aan bewijs.

Saboteren prikcampagne

De beschuldiging van het openbaar ministerie dat Antje T. de Duitse vaccinatiecampagne zou hebben willen saboteren, werd door de rechtbank in haar vonnis niet bevestigd. "De verdachte had verschillende complottheorieën gedeeld op het internet en in de sociale media," zei woordvoerder van de rechtbank Torben Tölle in een interview met RTL. Antje T. had zelf geen complottheorieën geformuleerd, maar zich met de ideeën beziggehouden.

"Dat dit gedachtegoed hier het motief was voor haar handelen en dat zij vervolgens heeft gehandeld om een vaccinatiecampagne te saboteren, heeft de kamer echter niet met de nodige zekerheid kunnen vaststellen", aldus de woordvoerder.

Tegen het vonnis kan binnen een week beroep worden aangetekend.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Ooit zal ze als held worden gezien en degene die haar verraadde als soort van n-zwijn. Degenen die zich alsnog hebben laten "impfen" zullen er spijt van krijgen. Van mij mag ze een lintje en die woordvoerder mag de boom in, heb nog wel een hoge staan.

ML

Moedige dame, hier zouden anderen een voorbeeld aan moeten nemen. Ze had volledig gelijk. Min respect, dat is even wat anders dan degene die zeggen befehl ist befehl.

Cookies op deze website