Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 06 juli 2022

Wall Street Journal: ‘Gevaccineerde peuters sneller ernstig ziek van COVID-19’

Redactie Blckbx
2022 07 06 WSJ peuters sneller ziek Cropped
3:50

Opnieuw durft een grote krant twijfels te uiten over de veronderstelde veiligheid en effectiviteit van coronavaccins. De Wall Street Journal schreef dat ‘gevaccineerde peuters sneller ernstig ziek worden van COVID-19 dan hun ongevaccineerde leeftijdsgenootjes’.

De media speelden een belangrijke rol in het verspreiden van de boodschap dat de coronavaccins ‘veilig en effectief’ zijn. Nu een groot deel van de mensen zich meermaals heeft laten injecteren met experimentele mRNA-vaccins tegen een verkoudheidsvirus wordt die stelling echter steeds moeilijker houdbaar. Dat besef lijkt de laatste tijd door te dringen in de reguliere media, merkte blckbx onlangs al op. Nu vraagt de gerenommeerde Wall Street Journal (WSJ) zich af waarom er zo’n haast wordt gemaakt met het vaccineren van peuters.

Goedkeuring FDA

Onlangs keurde de Amerikaanse medicijnwaakhond Food and Drug Administration (FDA) de aanvraag goed van Pfizer om gezonde kinderen tussen de zes maanden en vijf jaar oud drie keer te injecteren met zijn mRNA-vaccin. “Dit is een zeer historische mijlpaal, een monumentale stap voorwaarts,” zei de Amerikaanse president Joe Biden daarover. "De Verenigde Staten zijn nu het eerste land ter wereld dat veilige en effectieve COVID-19-vaccins aanbiedt voor kinderen vanaf 6 maanden oud."

“In feite weten we niet of de vaccins veilig en effectief zijn. De overhaaste actie van de FDA was gebaseerd op zeer zwak bewijs,” schreef de WSJ maandag in het artikel ‘Why the Rush for Toddler Vaccines?’ (Waarom haast maken met vaccins voor peuters?).

De krant vervolgt: “Nog verontrustender is dat gevaccineerde peuters in de proef van Pfizer een grotere kans hadden om ernstig ziek te worden van COVID-19 dan degenen die een placebo kregen. Pfizer beweerde dat de meeste ernstige gevallen niet ‘klinisch significant’ waren, wat dat ook moge betekenen, maar dit was des te meer een reden dat de FDA een langere follow-up had moeten eisen voordat zij het vaccin goedkeurde.” Vorige maand publiceerde blckbx al een artikel over het wankele onderzoek waarop de FDA-goedkeuring is gebaseerd.

Verzwakte immuunrespons

WSJ gaat ook in op de mogelijkheid dat de mRNA-vaccins de immuunrespons ondermijnen. “Ook zorgwekkend: de meeste kinderen die tijdens de proef meerdere infecties opliepen, waren gevaccineerd. Dit verdient nader onderzoek, omdat experimentele vaccins voor andere ziekten soms de vatbaarheid voor infecties verhogen.”

De krant vervolgt: “Wetenschappers ontdekten ook dat drievoudig gevaccineerde volwassenen die eerder besmet waren met de Wuhan-variant een zwakkere immuunrespons hebben op omikron, waardoor ze vatbaarder zijn voor herinfectie. Dit fenomeen, dat ‘immunologische inprenting’ wordt genoemd, zou kunnen verklaren waarom kinderen die drie Pfizer-vaccinaties hebben gekregen, meer kans hebben om opnieuw te worden besmet.”

Tot slot werpt de WSJ de vraag op waarom er zo’n haast gemaakt moet worden:

“De FDA negeerde het risico dat het inenten van kinderen tegen een variant die niet langer circuleert, hun immuunreacties tegen omikron en zijn uitlopers zou kunnen afzwakken. Er is een reden waarom proeven met vaccins meestal een decennium duren. Sommige stappen kunnen worden versneld, maar een langere follow-up is vaak noodzakelijk om ervoor te zorgen dat potentiële bijwerkingen niet over het hoofd worden gezien.

“De norm van de FDA voor de goedkeuring van vaccins bij verder gezonde mensen, met name kinderen, wordt geacht hoger te zijn dan voor medicijnen waarmee zieken worden behandeld. Maar de FDA heeft haar normen opvallend verlaagd om COVID-vaccins voor peuters goed te keuren. Waarom?”

‘Baby’s en peuters zijn proefkonijnen’

Onlangs lekte een video uit waarin is te zien dat een adviseur van de FDA indirect toegeeft dat kinderen van zes maanden tot vijf jaar die nu in de VS de mRNA-prikken krijgen, fungeren als proefkonijn. “We zijn de gegevens van de placebogroep kwijt. Er zijn geen gegevens over de werkzaamheid. Ik denk dat het zal moeten komen van effectiviteit in de echte wereld.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Triest, moord op een leven nog te gaan, velen zullen ook onvruchtbaar raken op latere leeftijd, zowel vrouw als man.
Velen hebben de geboorte niet eens gehaald omdat bv de ouders al gegenjecteerd waren, vele miskramen of ellende via shedding voor de kleintjes.

Daarbovenop om het af te maken dit, triest, diep triest en met voorbedachte rade.

ML

Mooi dat jullie dit plaatsen. Robert Malone had het al eerder vermeld 'the narrative is crumbling' Zie:
https://www.redvoicemedia.com/video/2022/07/the-whole-narrative-is-crumbling-as-the-wall-street-journal-fires-off-on-the-fda/?utm_source=right-rail-latest
Ook in Oostenrijk begint het:
https://mole.substack.com/p/vax_danger-2022-07-02-special-killjab?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=web
Onderin verschillende bronnen.

Cookies op deze website