Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 12 mei 2022

Nepnieuws-chef Biden wil macht om andermans tweets te kunnen bewerken

Redactie Blckbx
2022 05 12 jankowicz twitter
3:10

Bidens gloednieuwe nepnieuws-chef Nina Jankowicz wil dat ‘betrouwbare geautoriseerde mensen’ zoals zij de macht krijgen om tweets van andere mensen aan te passen.

Jankowicz werd onlangs door de regering Biden benoemd als hoofd van de nieuwe Orwelliaans aandoende ‘Disinformation Governance Board’, een overheidsorgaan dat nepnieuws moet tegengaan.

Dinsdag nam Jankowicz deel aan een online-bijeenkomst waar ze het idee naar voren bracht om berichten van mensen op Twitter aan te passen, zodat de informatie in de berichten beter overeenkomt met ‘de waarheid’. Dat aanpassen zou dan moeten gebeuren door ‘betrouwbare geautoriseerde mensen’, zoals zijzelf.

'Ik ben geautoriseerd'

Jankovicz zei dat ze zichzelf ervoor in aanmerking vindt komen ‘omdat ik geautoriseerd ben’. Ze zei vervolgens het te betreuren dat er mensen op Twitter zijn met andere meningen dan zij die ook het blauwe vinkje hebben, maar 'niet geautoriseerd zouden moeten worden omdat ze niet betrouwbaar’ zijn.

"Dus geautoriseerde mensen kunnen in wezen Twitter gaan bewerken op eenzelfde manier als Wikipedia, zodat ze context kunnen toevoegen aan bepaalde tweets," zei Jankowicz.

Trump als voorbeeld

Vervolgens gaf ze het voorbeeld, waarvan ze beweerde dat het niet-politiek was, van president Trump die tweette over kiezersfraude. "Iemand zou context kunnen toevoegen van één van de zestig rechtszaken die door de rechtbank zijn gegaan of iets dat een verkiezingsfunctionaris in één van de staten heeft gezegd, misschien je eigen minister van Buitenlandse Zaken en zijn nieuwsconferenties, zoiets," zei Jankowicz.

"Het toevoegen van context, zodat mensen een vollediger beeld hebben in plaats van alleen een individuele claim in een tweet," voegde ze eraan toe.

Twitter plaatst momenteel al waarschuwingslabels bij dergelijke tweets, maar nu wil Jankowicz dus dat 'goedgekeurde regeringsmedewerkers' de bevoegdheid krijgen om berichten van derden naar de voor hun geldende waarheid aan te passen.

‘Ministerie van Waarheid’

Jankowicz kreeg onlangs de leiding over de Disinformation Governance Board (DGB), een nieuwe raad die onjuiste informatie over binnenlandse veiligheid moet tegengaan, met bijzondere aandacht voor Rusland en illegale migratie. Het DGB is een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, en wordt door critici gezien als een Orwelliaans Ministerie van Waarheid.

Het toekennen van de functie aan Jankowicz is omstreden gezien haar uitspraak dat vrije meningsuiting haar ‘doet huiveren'. Ook promootte ze de leugen dat het Hunter Biden laptop verhaal Russische desinformatie was. Daarnaast verdedigde ze Hunters corrupte deals met Burisma Holdings.

Jankowicz haalde ook Christopher Steele aan als een expert op het gebied van desinformatie. Steele was de auteur van het beruchte, door de Clinton-campagne gefinancierde Trump 'peegate' dossier, dat een feitelijk product van desinformatie bleek te zijn.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

Bij de No Agenda Show (.net) van Adam Curry wezen ze er op dat deze foute Jankovicz (Weird Al en Frankie met z’n Yanks zijn & waren voor zo ver ik weet OK) ook een achtegrond bij Facebook heeft.

Des te interessanter daar Mark Zuckerberg errug actief betrokken was bij zelfs het stemproces zelf van de POTUS-verkiezing in 2020, waarbij de enige POTUS van de laatste 80 jr die geen nieuwe gewapende conflicten aanging weliswaar meer stemmen kreeg dan in 2016 maar toch verloor van de kandidaat met meer stemmen dan zelfs Obama

Cookies op deze website