Lightbox Image
Afbeelding:
Heb jij een sterk kloppend journalistiek hart?

Vacature: Redacteur / Verslaggever

Ken je blckbx? Nederlands snelst groeiende onafhankelijke online nieuwsplatform met internationale ambities. Wij werken aan een hoogwaardige programmering waarin veel onbesproken thema’s worden behandeld, problemen en systemen worden blootgelegd, maar ook oplossingen worden aangereikt. Met meer dan 3,5 miljoen views per maand en 155.000+ abonnees bouwen we aan een best-in-class nieuwsplatform met dagelijkse journaals. Vanuit wérkelijke journalistieke overtuiging. Dat vraagt om een verdere professionalisering en uitbreiding van ons team.

Redactie voorbereiding

Daarom zoeken wij ambitieuze mensen, gedreven en vol passie. Toppers in hun vak. Ervaren. Professioneel. Resultaatgericht. Samen werken we aan onze missie: met kritische en integere content een meer bewuste samenleving stimuleren waarin respect, democratie, persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting geborgd blijven.

Voor het nieuwsprogramma blckbx today zijn we op zoek naar een redacteur / verslaggever.

Profielschets

Je weet als geen ander dat er dagelijks enorm veel informatie op ons afkomt. Middels o.a. Twitter volg je graag leads op. In deze snelle wereld weet jij het kaf van het koren te scheiden door als een echte factchecker de primaire bronnen te achterhalen. Niet omdat iemand je zegt dit te doen, maar omdat je graag de wereld beter wilt begrijpen.

Je zult plaatsnemen in de blckbx nieuwsredactie en verantwoordelijk zijn voor het produceren van je eigen, korte video nieuws-items. Denk daarbij o.a. aan het uitschrijven van je item, het doen van gedegen onderzoek, reacties vragen van experts en het doen van wederhoor.

Je hebt ervaring en affiniteit met (nieuws) media, het werken met harde deadlines en het grondig onderzoeken van nieuwsonderwerpen zit in je DNA!

Wij bieden:

  • Een vergoeding o.b.v. 40 uur in de week;
  • Een gezellig, ambitieus en enthousiast team;
  • Ruimte voor het uitvoeren van nieuwe initiatieven en ideeën;
  • Het bijdragen aan een betere wereld door integere en échte onderzoeksjournalistiek.

Het betreft een vaste functie voor 40 uur per week in de nieuwe blckbx-studio in Edam. De functie gaat zo spoedig mogelijk van start.

Meer informatie?

Heb je vragen over de functie? Neem dan gerust contact op via HR@blckbx.tv

Enthousiast?

Bij interesse in deze vacature ontvangen wij graag een motivatiebrief met daarin waarom jij en blckbx een match zijn, wat je aanspreekt en hoe jij met jouw redactionele skills het nieuwsprogramma van blckbx naar een hoger niveau zou willen tillen.

Reageren kan via HR@blckbx.tv

Cookies op deze website