Lightbox Image
Afbeelding:
Heb jij een sterk kloppend journalistiek hart?

Vacature: Redacteur / Verslaggever

blckbx is Nederlands snelstgroeiende onafhankelijke online nieuwsplatform met internationale ambities. Met een klein en gedreven team werken we aan een hoogwaardige programmering waarin onbesproken thema’s worden behandeld, problemen en systemen worden blootgelegd en ook oplossingen worden aangereikt. Met meer dan 2,5 miljoen views per maand en 164.000+ abonnees bouwen we aan een best-in-class nieuwsplatform met drie keer in de week een live 'journaal’ (blckbx today), lange interviews, reportages over actuele onderwerpen, inspirerende documentaires en livestreams van relevante evenementen. Momenteel werkt een team vrijwilligers aan de bouw van een nieuwe studio waarin we nieuwe formats gaan ontwikkelen binnen het thema ‘perspectief’. Na de zomer starten we al met het eerste nieuwe programma; ‘blckbx wake-up' wat op dinsdag- en donderdagochtend live wordt uitgezonden.

Redactie voorbereiding

Deze ontwikkelingen én onze ambities om te blijven groeien, vragen om een verdere professionalisering en uitbreiding van ons team. Daarom zoeken we ambitieuze en gedreven mensen vol passie om samen te werken aan onze missie: met kritische en integere content een bewuste samenleving stimuleren waarin respect, democratie, persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting geborgd blijven.

Om onze (groei) ambities waar te kunnen maken, zijn we op zoek naar een Redacteur / Verslaggever.

Profielschets

Je weet als geen ander dat er dagelijks enorm veel informatie op ons afkomt. Middels o.a. Twitter volg je graag leads op. In deze snelle wereld weet jij het kaf van het koren te scheiden door als een echte factchecker de primaire bronnen te achterhalen. Niet omdat iemand je zegt dit te doen, maar omdat je graag de wereld beter wilt begrijpen.

Je zult plaatsnemen in de blckbx nieuwsredactie en verantwoordelijk zijn voor het produceren van je eigen, korte video nieuws-items. Denk daarbij o.a. aan het uitschrijven van je item, het doen van gedegen onderzoek, reacties vragen van experts en het doen van wederhoor.

Je hebt ervaring en affiniteit met media, het werken met harde deadlines en het grondig onderzoeken van nieuwsonderwerpen zit in je DNA!

Wij bieden:

  • Een interessante functie met veel afwisseling en verantwoordelijkheid;
  • Een warm familiegevoel direct bij binnenkomst;
  • Een plek waar je echt het verschil kan maken;
  • Ruimte voor het uitvoeren van nieuwe initiatieven en ideeën;
  • Een kans om bij te dragen aan een bewustere wereld met integere en échte onderzoeksjournalistiek.

Het betreft een functie op freelancebasis waarbij je in de pool met onze andere verslaggever kan invallen daar waar nodig.

Enthousiast?

Help jij mee om met blckbx nóg meer impact te maken? Stuur dan een mail met je motivatie en CV naar hr@blckbx.tv. Hopelijk tot snel!

Cookies op deze website