Lightbox Image
Afbeelding:
Ancilla van de Leest

Deskundige digitale burgerrechten, online privacy en cryptocurrency

Ancilla (1985) van de Leest zag al jong de mogelijkheden van het internet toen zij op haar 18e als model haar eigen onderneming opzette. Daar verdiende zij tien jaar lang haar geld mee, naast het produceren van online content voor commerciële opdrachtgevers. Al vroeg was zij maatschappelijk betrokken. Realiserend hoe waardevol een vrij en open internet is, verdiepte zij zich op de ethische en morele kant van digitalisering. Sinds 2012 wijdde zij zich volledig aan digitale rechten door bewustzijn rondom online privacy te creëren in samenwerking met NGO’s als Bits of Freedom. Hierover spreekt zij veelvuldig in binnen-en buitenlandse media als Wired magazine en programma’s als Buitenhof en Pauw & Witteman.

Hierna deed zij ervaring op in het bedrijfsleven als adviseur en in de politiek als lijsttrekker van de Piratenpartij. Hiermee is zij een van de vroegste en bekendste voorvechters van digitale burgerrechten. Vandaag is zij bestuurder bij stichting Privacy First en zet zich in voor Startpage.com om deze privacy vriendelijke zoekmachine van Nederlandse bodem op toegankelijke wijze naar een groot(er) publiek te brengen.

Ooit begonnen als vaste columniste bij FHM, groeide zij uit tot eens van Europa’s meest invloedrijke en toonaangevende microbloggers op Twitter. Eerder schreef zij voor Financieel Dagblad Outlook. Ancilla is veelgevraagd adviseur op het gebied van digitale rechten, privacy coins & decentrale cryptocurrency, vrouwelijk leiderschap, media training en online entrepreneurship.

Cookies op deze website