Lightbox Image
Afbeelding:
Hoe kijken de andere media naar blckbx?

blckbx in de media

blckbx wordt regelmatig in de media genoemd. Vaak kritisch of geframed, maar steeds vaker ook als geluid om serieus te nemen. Wij proberen een overzicht bij te houden van relevante vermeldingen in de media, maar missen vast veel. Heb je een tip, laat het onze redactie weten.

220117 Actueel Nieuws org interview flavio pasquino

Interview met Flavio Pasquino

17/01/22 - Flavio Pasquino, voormalig profwielrenner en wielercommentator bij Eurosport, is tijdens de coronacrisis begonnen met het maken van video’s waarin hij deskundigen interviewt uit verschillende disciplines, zoals artsen, cryptocurrency-deskundigen en politici. Inmiddels heeft hij in november 2020 Blckbx.tv opgericht, een website voor alternatieve journalistiek en onderzoek, met als uitgangspunt onderzoekend, oprecht en kritisch te kijken naar de berichtgeving in de media over COVID-19.

210119 Hoe riskant zijn MRNA vaccins

Hoe riskant zijn mRNA vaccins?

19/01/21 - ‘Coronavaccins die gebaseerd zijn op mRNA-technologie zouden onbedoelde en soms gevaarlijke risico's met zich meedragen, hoor je her en der. De technologie zou nog niet eerder bij mensen toegepast zijn, is een ander geluid. Diederik Gommers, ic-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, deelt in de podcast Vraag het Gommers zijn visie op de risico's van deze vaccins, in gesprek met Kees Dorresteijn’, klinkt het bij BNR. De video met Prof. Dr. Theo Schetters bij BLCKBX kun je HIER bekijken.

210114 VRT Theo Schetters

In deze Nederlandse YouTubevideo wordt onterecht twijfel gezaaid over mRNA-vaccins…

14/01/21 - ‘Ook wetenschappers kunnen beweringen doen over vaccins waar de rest van hun vakgebied zware bedenkingen bij heeft. Dat blijkt in een YouTubevideo waarin een Nederlandse professor enkele opmerkelijke uitspraken doet over het Pfizervaccin. Collega's noemen zijn stellingen "bizar", "opmerkelijk" en "erg vergezocht", klinkt het bij het Belgische VRT. De video met Prof. Dr. Theo Schetters bij BLCKBX kun je https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2... bekijken.

210113 drie deskundigen reageren op anti vaccinvideo

Drie deskundigen reageren op anti-vaccinvideo met prof. Schetters

13/01/21 - 'Het coronavirus is vrij onschuldig, de meeste coronavaccins zijn juist potentieel gevaarlijk en het kabinet mag de lockdown per direct wel opheffen. Deze onconventionele boodschap bracht prof. Theo Schetters vorige week in een uiterst populaire YouTubevideo. Drie deskundigen reageren op zijn uitspraken’, klinkt het bij het Reformatorisch Dagblad. De video met Prof. Dr. Theo Schetters bij BLCKBX kun je HIER bekijken.

210110 Professor Schetters zaait ongefundeerde twijfel over coronavaccins

‘Professor Schetters zaait ongefundeerde twijfel over coronavaccins’, aldus Kloptdatwel.nl

10/01/21 - ‘Op zijn ‘Maatschappij kritisch platform’ Blckbx presenteert Flavio Pasquino een interview met prof. dr. Theo Schetters, waarin deze nogal opmerkelijke uitspraken doet over het coronabeleid en in het bijzonder de mRNA -vaccins die nu uitgerold worden. Een kritische beschouwing van dit interview’, introduceert Daniel Tuijnman de debunk van BLCKBX die je HIER kunt bekijken.

201113 NOS Een You Tuber krijgt bezoek van de politie

NOS: Een YouTuber krijgt bezoek van de politie vanwege complottheorieën. ‘Dit beleid slaat door’

13/11/20 - YouTuber Flavio Pasquino kreeg bezoek van politie omdat hij complotdenkers interviewt. ‘Wij willen voorkomen dat er straks een aanslag wordt gepleegd’, verklaarde de wijkagent. Welk beleid zit daarachter?

201111 NOS Een agent aan de deur omdat je een complotdenker interviewt

NOS: “Een agent aan de deur omdat je een complotdenker interviewt, waarom gebeurt dat?”

11/11/20 - Youtuber Flavio Pasquino vindt zichzelf een complotdenker. Dat wil zeggen: hij denkt dat de overheid een verborgen agenda heeft in de coronacrisis. Niet de volksgezondheid staat centraal, maar de belangen van de farmaceutische industrie. En de crisis is bedoeld om klimaatmaatregelen erdoorheen te drukken, denkt Pasquino [..]

201110 TROUW veel complotdenkers hekelen de mainstream media

TROUW: “Veel complotdenkers hekelen de ‘mainstream media’. Trouw dook online het konijnenhol van de complottheorieën in om te ontdekken hoe zij aan informatie komen.”

10/11/20 - Complottheorieën heb je in alle soorten en maten, maar één begrip komt er opvallend vaak in terug: de rode pil. Het is een verwijzing naar sciencefictionfilm ‘The Matrix’, waarin de mensheid zonder het te weten in een computersimulatie leeft. Hoofdpersoon Neo krijgt de keus tussen een blauwe en een rode pil. Slikt hij de blauwe, dan blijft hij onwetend. Maar kiest hij de rode, dan leert hij de waarheid en komt hij net als Alice in Wonderland te weten hoe diep de ‘rabbit hole’ gaat [..]

200905 NIEUWSUUR Niet iedereen denkt hetzelfde over corona

NIEUWSUUR: “Niet iedereen denkt hetzelfde over corona en dat leidt tot de nodige spanningen thuis.”

05/09/20 - Een deel van de Nederlanders heeft een compleet andere visie op de coronacrisis. Zo wordt de ernst van het coronavirus volgens hen bijvoorbeeld (door overheid en media) bewust overdreven om een andere agenda door te voeren. Zulke denkbeelden leiden vaak tot conflicten met vrienden, familie en levenspartners die er anders over denken. In sommige gevallen ligt zelfs scheiding op de loer. Wij gingen in gesprek met familieleden waar coronadenkbeelden thuis tot spanningen hebben geleid.

200703 VOLKSKRANT Socioloog Harambam We zetten complotdenkers te gauw weg als gekkies

VOLKSKRANT: “Socioloog Harambam: ‘We zetten complotdenkers te gauw weg als gekkies”

03/07/20 - Zet complotdenkers niet weg als gekkies, zegt socioloog Jaron Harambam, maar luister naar ze. ‘Radicalisering begint er altijd mee dat mensen hun plek niet kunnen vinden.’ [..]

Cookies op deze website