Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 12 augustus 2022

Docu ‘Techtopia: Predictive Policing’ - Hoe algoritmes ons criminaliseren

Redactie Blckbx

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
J-W

AI heeft geen "geweten". Het kan geen oordelen en waarden vragen. De code draait op zichzelf, buiten de controle van de mens. Het kernprobleem met AI is zijn oorsprong in het westerse denken volgens Aristoteles. Zijn logica komt neer op "het één OF het ander", "0 OF 1", en de devaluatie van menselijke kwaliteiten zoals liefde (platonisch, romantisch, wederzijds). Psychologisch gezien heeft hij het Westen ertoe gebracht te denken en te handelen in termen van verdeel-en-heers en in zero-sum games, in plaats van samen te smelten en samen te werken (zoals in de natuur). Dat verdeel-en-heers is precies hoe AI is geprogrammeerd. Gevaarlijk dus!

Gamma

Goed onderwerp maar de docu is erg sensatie getint, ook door de muziek op de achtergrond en de setting. Volgens mij moet je dat niet zo doen.

Goed is dat het symptoombestrijding wordt genoemd, dat wat het ook is. Het wemelt van de 'oplossingen' op basis van symptoombestrijding, beleid zit er vol mee. "Hee, daar gaat wat fout, daar moeten we iets aan doen" zonder zich af te vragen waar het probleem door veroorzaakt wordt. Het wil de uitwerking de kop in drukken. Kortom het wordt een kat en muisspel, een oplossing komt er niet/nooit. ...... (zie post hierboven)

Cookies op deze website