Lightbox Image
Afbeelding:
Columns 12 januari 2023

‘Duurzame visserij heeft in Nederland geen duurzame toekomst’, zegt columnist Rypke Zeilmaker

Rypke Zeilmaker
Wetenschapsjournalist

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Ingmar

Het goede aan Riepke is dat hij aankaart hoe de overheid over het duurzaamheid-thema macht naar zich toetrekt. zeer belangrijk!

Het kwalijke aan riepke is zijn maar voortdurende naïviteit aangaande de wereldwijde behandeling van dieren, eenzelfde blinde vlek als Christenen met hun z.g. 'rentmeesterschap'. 2) Riepke lijkt empathisch vermogen te missen. 3) Hij mist mijn inziens het vermogen een voortschrijdend bewustzijn bij de mens te signaleren; de tijd van het 'gebruik' van dieren als producten is simpelweg voorbij, of de overheid nou wel of niet misbruik maakt van die ontwikkeling.

NielsvdSteen

Is dit een afgezwakte versie van Rypke's aankondiging (in blckbx today 124) van zijn column 'dat vleeseters socialer zijn'? Elke keer als Rypke het over vlees eten heeft hoor ik ongeveer dezelfde argumenten die 150 jaar geleden klonken mbt slavernij, dat superieure waar alles dienend aan moet zijn. Ik word daar heel ongemakkelijk van. Ik vind het echt wel waardevol om aan te kaarten hoe de overheid keer op keer een probleem misbruikt voor een andere agenda maar het probleem totaal ontkennen omdat je dan misschien wel zelf iets zou moeten veranderen of verantwoorden schaar ik onder cognitieve dissonantie.

Cookies op deze website