Lightbox Image
Afbeelding:
Stefan Noordhoek

Columnist, media-strateeg en ondernemer

Stefan Noordhoek begon zijn creatieve loopbaan aan de faculteit Industrial Design van de TU Delft. In 2009 startte hij ZZESTO, een Amsterdams bureau voor strategische branding, co-creatie en marketing, gespecialiseerd op de gebieden vastgoed– en arbeidsmarktcommunicatie.

In zijn vrije tijd verdiept Stefan zich in de feiten achter dossiers op het snijvlak van politiek, wetenschap en media. Vanuit die interesse interviewde hij al in 2020 verschillende gasten voor het burgerjournalistiek platform Café Weltschmerz en ook voor blckbx interviewde hij meerdere (internationale) gasten en presenteerde met plezier de blckbx persco-nabeschouwing van 25 november 2021 en schreef onder andere voor De Andere Krant en Wynia's Week.

Met een mix van humor, simpele beeldspraken, een zekere luchtigheid en soms heldere visualisaties, probeert hij complexe dossiers inzichtelijk te maken. Of de onnavolgbaarheid van politiek beleid, zogenaamde 'neutrale wetenschap' en geclaimde media-logica voelbaar te maken. Dit doet Stefan sinds 2020 ook op zijn eigen blog 'WATALS' – voorheen op Medium.com, maar nadat ook op dat platform zijn stem werd gecensureerd en zijn account daar van de ene op de andere dag werd verwijderd, maar inmiddels op Substack. Op deze plek deelt Stefan via video's en geschreven artikelen over naar eigen zeggen 'onbelangrijke dingetjes als waarheid, een open wetenschappelijk debat, essentiële burgerrechten, vrijheid van meningsuiting, gezond verstand, onafhankelijkheid en opkomen voor je principes'.

Cookies op deze website