Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 18 februari 2022

'WAT ALS' Prullenbak of Gereedschapskist? Stefan Noordhoek weegt de voor - en nadelen af...

Stefan Noordhoek
Columnist, media-strateeg en ondernemer

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Liefde.en.licht

Van de politiek hoef je inderdaad geen steun te verwachten. Integendeel. Wij kunnen dit alleen winnen door zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren en te overtuigen om hun QR code van hun telefoon te smijten en ze niet meer te gebruiken. Daarom moeten wij hen de vragen stellen : wat ga jij doen als de QR code wordt gelinked met je bankrekening en je vinkje kleurt rood ? Wat ga je doen als je een lening wil aangaan en je vinkje kleurt rood ? Wat ga je doen als je een verzekering wil afsluiten en je vinkje kleurt rood ? En dan de allerbelangrijkste vraag : wat ben jij bereid om te doen of om op te geven om jouw vinkje terug groen te kleuren ? Wil je jouw regering echt deze macht over jouw doen en laten geven ? Steek je energie in het sensibiliseren, want alleen als genoeg mensen hun QR code niet meer gaan gebruiken, kunnen we het tij doen keren !
United we stand ! Devided we fall !
En als je denkt dat dit onmogelijk is : iets wordt pas onmogelijk wanneer je zelf besluit dat het onmogelijk is ! Iedereen kan op een heel eenvoudige manier de wereld verbeteren en dat is simpelweg : BEGIN BIJ JEZELF ! (en probeer anderen te inspireren om hetzelfde te doen) En dan wordt de wereld vanzelf een stuk mooier ! Wanneer je ervoor kiest om te geloven dat dit mogelijk is, is “the sky the limit” Dit klinkt waarschijnlijk als idealistisch gezwets, maar denk er maar eens over na : alle vooruitgang die de mens heeft geboekt is dankzij dromers die niet wilden opgeven ! Misschien ben ik ook een dromer, maar ik geef zeker niet op : ik ga voluit voor vrijheid en democratie !

ExFacto

Een grafiek over de afgelopen 70 jaar laat nog beter zien hoe sterk de sterftecijfers zijn teruggelopen door hogere welvaart. Ja, ze zijn tijdelijk iets hoger door COVID-19, maar in vergelijking met alle(!) jaren voor 2005 zijn ze (flink) lager.

Zie https://exfacto.nl/artikel/2022/01/12/sterftecijfers voor grafiek.

Cookies op deze website