Lightbox Image
Afbeelding:
FAQ: Veelgestelde vragen over blckbx

FAQ: Waarom maken jullie nog steeds gebruik van Big Tech zoals YouTube?

We kennen de meeste alternatieven van YouTube en testen ze ook regelmatig. Zo maken we ook al geruime tijd gebruik van Rumble. Sinds kort werken hun streamingmogelijkheden zodanig goed, dat we voor onze hoofd livestream hiernaartoe zijn overgestapt. Toch blijft YouTube om meerdere redenen belangrijk voor ons:

  1. Ten eerste hebben we daar een (groeiend) publiek met inmiddels bijna 155.000 abonnees. Met elke like, reactie en view van deze abonnees blijven we zichtbaar.
  2. Daarmee komen we gelijk op het tweede punt: dat is het potentiële bereik. Om zoveel mogelijk impact te maken, vinden we het belangrijk dat blckbx door zoveel mogelijk mensen wordt gezien. Dan blijft YouTube met zijn gebruikersdichtheid in Nederland van 92.5% hier (helaas) een wezenlijk onderdeel in spelen. YouTube wordt in Nederland door maar liefst 92.5% van de bevolking gebruikt en wereldwijd zijn er op het platform maandelijks 2.3 miljard gebruikers. Het is wat ons betreft een van de manieren om een nieuw publiek te bereiken.
  3. Ten derde: we willen ook blootleggen in hoeverre we tegengewerkt worden. Júíst als het gaat om bijvoorbeeld het debat rondom oversterfte, vinden wij dat ook YouTube hier een verantwoordelijkheid in heeft. Tot slot: inkomsten, hoewel gering, spelen een rol bij YouTube, maar dat is slechts een fractie van wat er per maand nodig is. Bovendien worden we op dit punt onderdrukt. Onze content is namelijk beperkt 'monitized' en vaak niet geschikt voor advertenties, aldus YouTube.
Cookies op deze website