Lightbox Image
Afbeelding:
Livestreams 28 februari 2022

blckbx today - maandag 28 februari 2022

Redactie Blckbx
Lees meer over: blckbx today

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
SemperEsurio

Ik begrijp niet dat iemand op jullie programma zich afvraagt waarom Putin het niet prettig vindt als Ukraïne zich voegt bij NATO. Misschien moet je je afvragen hoe Amerika het vindt als Putin raketten in Mexico plaatst. Volgens mij hebben we dit geintje al eerder gehad met Cuba !!

En dan zegt dezelfde persoon: Putin heeft de Krim gepakt omdat hij vindt dat het van hem is. Weer onzin dus. Er is een referendum geweest in de Krim. Boven de 90 % heeft gestemd om weg te gaan van de Ukraine en weer terug te voegen bij de Russische Federatie.

Dan verder nog even over de Donbas: Deze mensen, die overigens voornamelijk Russisch spreken, worden al 7 jaar vernederd en vermoord. Er wordt op ze geschoten, ze worden gebombardeerd met mortiergranaten etc etc. (Hier zijn meerdere VN-rapporten over geschreven.) Er is zels een Blokkade naar het westen gelegd door de Ukraine en sinds vorig jaar mogen ze geen Russisch meer spreken in hun eigen land.

Ook in de Donbas is een referendum geweest waar overweldigend is gestemd op afscheiding van de Ukraine. Dit kun je allemaal opzoeken. Ik word er zo boos van dat iedereen zich maar gedraagt alsof Rusland de oude Sovjet Unie is. Die tijd is allang voorbij.

Rusland is Supermacht die op dit moment meer macht heeft dan de VS en de EU. Misschien moeten we wat meer respect hebben voor Putin en zijn volk.

Dan nog het verdrag van Minsk die getekend is door Duitsland Frankrijk Oekraine en Rusland. Ik ga dit verder niet uitleggen want dat kunnen jullie zelf lezen. Maar om een lang verhaal kort te maken: In dit verdrag staat o.a. dat de donbas een speciale status krijgt en niet meer de Oekraine is.

SemperEsurio

NATO zou niet verder dan de rivier Elbe in Polen gaan. Dat was de afspraak met Rusland in 1991 !!! Uitendelijk zijn ze al 5 landen verder gegaan.....

Cookies op deze website