Lightbox Image
Afbeelding:
Livestreams 21 juni 2022

LIVE bij blckbx: boerenprotest van woensdag 22 juni

Redactie Blckbx

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Bobbeltje

De boeren moeten blijven! Wel zal schaalverkleining van de landbouw, BD boeren en stoppen met of minimaliseren "gewasbescherming" (gifspuiten) noodzakelijk zijn, te beginnen bij de bollenteelt die niks bijdraagt aan de voedselketen. Het zgn. stikstofprobleem is een stok om de hond te slaan en uiteindelijk de nek om te draaien.

Arjan

Even een vraag aan wie het wil beantwoorden... Als je wereldwijd kijkt. De Nederlandse boeren zijn 1 van de schoonste ter wereld. Steedse betere natuurlijke bemesting, steeds minder antibiotica, steeds minder uitstoot. super efficient en schoon... Als we de boeren allemaal weghalen en dan eten moeten kopen in het buitenland. Dan neemt wereldwijd de co2 toch toe ? Want de meeste boeren en normen in andere landen zijn veel slechter, en zijn veel minder biologisch, daar gebruiken ze veel bestrijdingsmiddelen die onze boeren al niet meer gebruiken. Dan moet het eten ook nog eens gekoeld hier naartoe gebracht worden, per vrachtwagen en boot.

Vraag

De Nederlandse boeren zijn de schoonste ter wereld ?

Volgens mij is dat niet zo, kan je een bron geven of een criterium ?
Op dit moment worden veevoer, energie en bestrijdingsmiddelen grootschalig ingekocht en gaat het voergrote deel van de productie naar het buitenland.

Vervolgens zit Nederland met enorm veel vervuiling en wordt er bovendien eten uit het buitenland ingekocht.

Op dit moment zorgen de boeren voor een enorme voedselverspilling.

Stikstof of geen stikstof, dan kan toch niet zo blijven?