Lightbox Image
Afbeelding:
Ga jij presenteren bij blckbx?

Vacature: Presentator (M/V)

blckbx is Nederlands snelstgroeiende onafhankelijke online nieuwsplatform met internationale ambities. Met een klein en gedreven team werken we aan een hoogwaardige programmering waarin onbesproken thema’s worden behandeld, problemen en systemen worden blootgelegd en ook oplossingen worden aangereikt. Met meer dan 2,5 miljoen views per maand en 164.000+ abonnees bouwen we aan een best-in-class nieuwsplatform met drie keer in de week een live 'journaal’ (blckbx today), lange interviews, reportages over actuele onderwerpen, inspirerende documentaires en livestreams van relevante evenementen. Momenteel werkt een team vrijwilligers aan de bouw van een nieuwe studio waarin we nieuwe formats gaan ontwikkelen binnen het thema ‘perspectief’. Na de zomer starten we al met het eerste nieuwe programma; ‘blckbx wake-up' wat op dinsdag- en donderdagochtend live wordt uitgezonden.

Profielschets

Voor ons nieuws- en actualiteitenprogramma zoeken wij een ervaren en getalenteerde presentator (m/v). Je bent een journalistiek dier, die boven op het nieuws zit en snapt wat er leeft in de samenleving. Je bent een teamplayer, hebt geen 9-tot-5 mentaliteit, bent intrinsiek gemotiveerd en begrijpt maar al te goed waarom blckbx keihard nodig is. Je hebt al de nodige ervaring als presentator maar je drive is vooral een bijdrage leveren aan zuivere journalistiek waarbij de vragen worden gesteld die al bijna twee jaar niet of nauwelijks aan bod komen. Live presenteren schrikt jou niet af maar ook het halen van een quote als reporter in het land spreekt je aan.

Redactieteam

In je dagelijkse bezigheid werk je toe naar een journaal dat aan het begin van de avond wordt opgenomen. Hierin stem je af met het redactieteam dat de meest relevante actualiteiten zijn besproken en samengevoegd tot een waardevolle uitzending waar kijkers dagelijks voor terugkomen. Ook ben je inhoudelijk genoeg om een substantiële bijdrage te leveren aan de onderwerpen en insteek. Je presenteert immers niet alleen maar… je hebt de uitzending in de vingers en “owned” het onderwerp en de uitzending tot in de puntjes.

Wij bieden:

  • Een interessante functie met veel verantwoordelijkheid;
  • Een warm familiegevoel direct bij binnenkomst;
  • Een plek waar je echt het verschil kan maken;
  • Ruimte voor het uitvoeren van nieuwe initiatieven en ideeën;
  • Een kans om bij te dragen aan een bewustere wereld met integere en échte onderzoeksjournalistiek.

Het betreft een functie op freelancebasis waarbij je in de pool met onze andere presentatrices kan invallen daar waar nodig.

Meer informatie?

Enthousiast?

Maak twee items van maximaal twee minuten die bestaan uit informatie die afgelopen week tot je is gekomen. Hiervan dient één item over Nederlandse politiek te gaan en de ander is vrij in te vullen. Voor de aankleding van de items mag je alle mogelijkheden gebruiken zoals fragmenten die jouw verhaal ondersteunen. Kortom, wees vooral creatief en overdonder ons!

Daarnaast ontvangen we graag een motivatiebrief en je CV. Reageren kan via HR@blckbx.tv. Hopelijk tot snel!

Cookies op deze website