Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Duizenden donateurs gingen je voor
‘Bij het vertrek van Sigrid Kaag zag je hoe machthebbers de wereld op zijn kop kunnen zetten, zodat niet hun corruptie als probleem wordt gezien, maar het verzet daartegen’, stelt Laurens Buijs. ‘Dader werd slachtoffer en omgekeerd. Wat kunnen we daartegen doen?’
Mensen die in verzet komen tegen onderdrukkende machtsstructuren, krijgen vaak te maken met zondebokdynamiek, weet Buijs. “Via venijnige manipulatietechnieken schuift de gevestigde macht hun falende beleid in de schoenen van de mensen die zich daartegen uitspreken.”
Dit werd geïllustreerd bij het vertrek van Sigrid kaag uit de politiek, zag Buijs. “Zij creëerde samen met de media het beeld alsof zij bedreigd en geïntimideerd wordt door een vrouwen hatende menigte, en dat ze daarom moest afzwaaien.” De oplossing van Kaag en het establishment: niet haar politiek het probleem maken, maar de boze reacties daarop. “De dader werd slachtoffer gemaakt en het slachtoffer dader. De wereld op zijn kop.” In zijn nieuwe column legt Buijs uit wat we kunnen doen om in zo’n geval toch een rechtvaardige afloop te krijgen.
Reacties
Hoi Laurens, dank voor de heldere uitleg van wat Sigrid Kaag aan het doen was. Dat was inderdaad gaslighting. En ze geeft helemaal niets om Nederland en de Nederlanders. Net als Rutte overigens en veel andere politici. We hebben helderheid nodig en eerlijkheid en waardigheid tegenover deze mensen. En geloof in onszelf en onze eigen waarnemingen en gevoelens. Dank dat je de moeite neemt om dit helder te maken. Hartelijke groet van Anna.
Dank weer voor deze woorden. Ik ben 72 maar leer nog steeds!!👍🏻