Lightbox Image
Afbeelding:
Biografie

Prof. dr. Theo Schetters

Prof. dr. Theo Schetters (1956) is een Nederlandse bioloog en immunoloog. Hij is als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika en is directeur bij het bedrijf ProtActivity dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van vaccintechnologie ter bestrijding van protozoale ziekten.

Thumbnail theo schetters

Prof. dr. Theo Schetters behaalde in 1980 zijn masterdiploma biologie aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens behaalde hij in 1986 zijn doctoraat in geneeskunde aan de Universiteit Nijmegen. Van 1988 tot 2014 was Schetters werkzaam als wetenschappelijk groepsleider bij het veterinair farmaceutisch bedrijf Intervet International in Boxmeer, waar hij vaccins ontwikkelde tegen coccidiose bij kippen en tegen babesiose bij honden.

In 2004 ontving hij een Medal of Honour van de Faculteit Pharmacie van de Universiteit van Montpellier in Frankrijk en werd daar Professeur Invité. In 2017 werd hij benoemd tot buitengewoon professor bij de afdeling Veterinary Tropical Diseases van de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika. Schetters is lid van de editorial board van het wetenschappelijke tijdschrift Parasitology van Cambridge University Press. Hij heeft meer dan 90 wetenschappelijke onderzoeksartikelen gepubliceerd.

Cookies op deze website