Lightbox Image
Afbeelding:
blckbx insights: 10 februari 2023

blckbx insights: Hoe groot acht je de kans dat de Nederlandse overheid haar burgers weer oproept voor de dienstplicht?

Met blckbx insights proberen we inzicht te krijgen én te geven in diverse onderwerpen en kwesties die passen bij blckbx en haar kijkers. Denk hierbij aan een poll om jullie mening te vragen of dat wij tips en tricks geven over bepaalde onderwerpen. Inzicht bieden is in ieder geval het doel!

Bekijk de toelichting van redacteur David op de uitslag

Uitslag "Hoe groot acht je de kans dat de Nederlandse overheid haar burgers weer oproept voor de dienstplicht?" op vrijdag 17 februari 2023

Insight dienstplicht results
Insight dienstplicht results 2

Vraag: Denk je dat de overheid haar burgers weer oproept voor de dienstplicht?

CDA-voorman Wopke Hoekstra heeft onlangs gepleit om de dienstplicht weer te activeren. Dit is niet geheel toevallig met de ontwikkelingen die momenteel gaande zijn in Oekraïne en de mogelijke reactie van Rusland hierop. De dienstplicht is overigens nooit afgeschaft. Het is echter de opkomstplicht hiervoor die sinds 1997 is 'opgeschort'. Hierdoor is elke Nederlander van zijn of haar 17e verjaardag wel dienstplichtig. De opkomstplicht is echter binnen twaalf dagen weer te activeren als er een koninklijk besluit is én een akkoord van de Eerste en Tweede Kamer.

Gelet op de situatie in Oekraïne en de steun van de EU zijn wij benieuwd; hoe groot acht je de kans dat de Nederlandse overheid haar burgers weer oproept voor de dienstplicht?

De poll m.b.t. deze blckbx insights is inmiddels gesloten. Deze blckbx insights kwam aan bod in blckbx today #140: Kamer buitenspel bij eID | Burger klaar met polarisatie | Windmolen bedreigt vleermuis.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken
Cookies op deze website