Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 15 augustus 2022

Autobedrijf in vlammen op, weer logo Extinction Rebellion gevonden

Redactie Blckbx
2022 08 15 Brand Extinction Rebellion Cropped
2:00

Vannacht is een autobedrijf in Brabant grotendeels afgebrand. Op één van de auto’s werd het logo van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangetroffen, wat al eerder voorkwam bij een soortgelijke actie in juni.

Autobedrijf Millbrooks is gevestigd in Nuland en verkoopt Amerikaanse pick-up trucks, die bekend staan om hun grote energieverbruik. De melding van de brand was rond 04.30 uur vannacht, meldt Omroep Brabant. Rond 06.00 uur had de brandweer de brand onder controle.

Waarschijnlijk brandstichting

De brand is vermoedelijk gestart op het parkeerterrein en is daarna overgeslagen naar het gebouw. Op het terrein voor het pand zijn ongeveer zes auto’s ernstig beschadigd. Één van de auto’s is beklad met het logo van de klimaatactiegroep Extinction Rebellion. Volgens het AD gaat de politie uit van brandstichting, onder meer vanwege de vondst van dat logo. De krant meldt ook dat bewakingscamera’s een persoon in donkere kleding hebben vastgelegd en dat er forensisch onderzoek wordt verricht.

Op Twitter laat Extinction Rebellion weten niets met de brand te maken te hebben: “Extinction Rebellion Eindhoven en Extinction Rebellion⁩ neemt [sic.] met klem afstand van de schade aangericht bij een autobedrijf in Nuland. We keuren elke vorm van gewelddadige actie af. We hopen dat de politie de dader(s) weet op te sporen.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Autobranden Eindhoven

Extinction Rebellion is al eerder in verband gebracht met brandstichting en vernielingen. Eind juni werd het logo van de actiegroep ook aangetroffen bij meerdere autobranden in Eindhoven. Daar gingen toen drie auto’s in vlammen op, waarna de brand oversloeg naar enkele huizen. Op die huizen werden toen ook symbolen van de actiegroep gespoten. Extinction Rebellion nam ook toen afstand van de bekladdingen en autobranden.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website