Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 07 april 2023

Pfizer hield data over snel afnemende werking vaccin maandenlang verborgen

Redactie Blckbx
2023 04 07 pfizer hield data achter
2:50

Uit data van Health Canada blijkt dat Pfizer al vroeg wist dat de werkzaamheid van het mRNA-vaccin snel afnam, maar dat maandenlang voor het publiek verborgen hield, zegt dr. Peter Doshi. In de tussenliggende tijd lieten tientallen miljoenen mensen zich prikken.

Eind 2020 berichtten media wereldwijd enthousiast over de nieuwe COVID-19-vaccins van Pfizer en Moderna, die wel 95 procent effectief zouden zijn in het beschermen tegen ernstige ziekte en overlijden, en de overdracht van het coronavirus zouden stoppen. Beloofd werd ook dat als genoeg mensen zich zouden laten vaccineren er groepsimmuniteit kon worden bereikt, wat het einde zou kunnen inluiden van de 'pandemie'.

Maar tegen juni 2021 kwamen er de eerste signalen dat de beloften niet konden worden waargemaakt. Sterk gevaccineerde landen zoals Israël kregen te maken met een nieuwe golf van COVID-infecties, de vaccinatiegraad begon te dalen en de scepsis bij het publiek nam toe. De autoriteiten probeerden de twijfel in eerste instantie weg te nemen door te zeggen dat nieuwe infecties ‘zeldzame doorbraken’ waren, maar het werd steeds moeilijker om de data over de afnemende werking te negeren.

Begin juli meldde het Israëlische ministerie van Volksgezondheid dat de effectiviteit van het Pfizer-vaccin tegen infectie en symptomatische ziekte was gedaald tot 64 procent. Drie weken later gaven herziene schattingen aan dat het vaccin van Pfizer slechts 39 procent effectief zou zijn. Eind juli bekende Pfizer zelf dat de werking van het mRNA-vaccin na verloop van tijd minder werd.

Volgens dr. Peter Doshi, universitair hoofddocent aan de University of Maryland School of Pharmacy, wist Pfizer op dat moment echter al minimaal vier maanden dat de werking van de vaccins na de prik snel minder werd, maar hield het die informatie bewust achter voor het publiek. Dat zou blijken uit documenten die Doshi heeft ingezien, afkomstig van Health Canada, de Canadese toezichthouder op geneesmiddelen.

"Uit de documenten blijkt duidelijk dat deze analyses bijna vier maanden oud waren tegen de tijd dat ze openbaar werden," zei Doshi, die het ‘teleurstellend’ vindt dat noch Pfizer, noch de toezichthouders deze gegevens eerder openbaar maakten. Toen Pfizer op 1 april de resultaten van fase III van de klinische tests bekendmaakte, werd er door het bedrijf en de regelgevers geen melding gemaakt van afnemende immuniteit. Doshi zegt dat Pfizer pas met de informatie naar buiten kwam toen de afnemende prestaties van het vaccin niet langer te negeren waren, na nieuwe uitbraken in Israël en de Amerikaanse staat Massachusetts.

Prof. dr. Martin Kulldorff, biostatisticus en hoogleraar geneeskunde aan Harvard (met verlof) zei teleurgesteld te zijn over het gebrek aan transparantie. "In de volksgezondheid is het belangrijk om eerlijk te zijn tegen het publiek. Pfizer had de afnemende werkzaamheid van het vaccin moeten melden in het persbericht van 1 april 2021, toen ze er duidelijk al van op de hoogte waren," zei Kulldorff.

In de vier maanden dat de data werden achtergehouden, hebben ongeveer 90 miljoen Amerikanen zich laten vaccineren, terwijl bekend was bij Pfizer en de regelgevende instanties dat de werking van de vaccins snel afnam. "Als Pfizer daarover in april open kaart had gespeeld, zou dat de vaccinatiecampagne enorm hebben belemmerd," aldus Peter Doshi.

Pfizer wilde tegenover medisch onderzoeksjournalist Maryanne Demasi PhD, die deze informatie woensdag publiceerde op haar substack, geen verklaring geven waarom het zo lang gewacht heeft met het publiceren van de data. Ook Health Canada werd om een reactie gevraagd, maar heeft die nog niet gegeven.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Lam

Was het naar waar dat de werking van dit vergift snel afneemt.
Als gevolg van de duivelse prik campagne loopt nu waarschijnlijk een groot deel van de wereldbevolking rond met beschadigde hartspier, verzwakt immuun systeem, verminderde vruchtbaarheid en wat al niet meer.
Zo blijft nog de vraag wat de werking is van de grafeen-oxide die in het ´vaccin´ blijkt te zitten, waarvan nu op grond van documenten van de fabrikant zelf is gebleken dat het bij de productie ervan is/wordt gebruikt.

Volgens mij heeft het vaccin NOOIT gewerkt tegen waar het voor bedoeld was. Wat wel werkt is al die bijwerkingen die het heeft gebracht !
Alle gevaccineerden om mij heen kregen toch corona (met of zonder symptomen) terwijl ik als niet-geprikte nog niet eens een snottebel heb gehad ! Ze waren allemaal proefkonijnen, meer niet. Er zijn in mijn directe omgeving 6 mensen overleden door hun prik en nu hoor ik niets anders dan allerlei "vreemde" ziektes, allemaal gerelateerd aan het immuunsysteem. En dan geven die artsen covid de schuld! Hoe kan dat nou? Ze zijn toch gevaccineerd? Daar wordt nu ineens niet meer naar gekeken......

Cookies op deze website