Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 14 april 2023

Demonstraties aangekondigd bij voorleesmiddag drag queens Rotterdam

Redactie Blckbx
2023 04 15 Voorleesmiddag drag queens 2
2:40

Zondag komen drag queens, mannen uitdagend verkleed als vrouw, voorlezen aan kinderen. Stichting De Roze Leeuw en de jongerenafdeling van FVD keren zich tegen de seksualisering van kinderen en gaan protesteren. De organisator zegt dreigtelefoontjes gehad te hebben.

Drag queens zijn mannen die zich theatraal en zeer seksueel getint verkleden als vrouw. In de Verenigde Staten vinden voorleesmiddagen door drag queens al langer plaats. Volgens voorstanders leren kinderen op deze evenementen dat ‘iedereen mag zijn wie hij of zij wil’. Tegenstanders zeggen echter dat kinderen onnodig geseksualiseerd en in verwarring worden gebracht.

In maart werd in de Amerikaanse staat Tennessee een wet aangenomen die voorleesmiddagen door drag queens moet verbieden. Dit was voor theater LantarenVenster in Rotterdam reden om een tegengeluid te laten horen ‘en te benadrukken dat bij LantarenVenster iedereen welkom is’.

Komende zondag komen de drag queens Ma’MaQueen en Xtra Xceptit daar voorlezen aan kinderen. “Het wordt een magische, interactieve middag vol glitter, make-up, een catwalk op de rode loper, muziek, een prachtig boek en meer,” aldus de aankondiging.

Stichting De Roze Leeuw

Stichting De Roze Leeuw komt op voor homoseksuelen, biseksuelen en lesbiennes, maar zet zich af tegen de ‘macht van de gevestigde regenbooglobby’. De stichting heeft voor komende zondag een demonstratie aangekondigd bij het theater waar de voorleesmiddag plaatsvindt, ‘omdat het fenomeen drag queen zijn oorsprong vindt in het nachtleven en de homogemeenschap en onlosmakelijk is verbonden met seks’. Daarom zijn dit soort evenementen niet geschikt voor jonge kinderen, vindt De Roze Leeuw. Ook stelt de organisatie dat voorleesmiddagen door drag queens voor meer onbegrip zorgen richting de homogemeenschap. Naast de demonstratie is de stichting ook een petitie gestart om de seksualisering van kinderen te stoppen.

Jongerenafdeling FVD

Ook de jongerenafdeling van FVD heeft aangekondigd aanwezig te zullen zijn. “In Rotterdam wordt een voorleesmiddag georganiseerd door drag queens voor jonge kinderen. Daarom komen wij in actie. Wij regelen spandoeken, vlaggen en borden. Het enige dat jij hoeft te doen is aanwezig zijn!” lieten de FVD-jongeren weten op Twitter.

FVD is ook een petitie gestart tegen de seksualisering van kinderen. Deze beoogt kinderen te beschermen tegen woke-activisme en LHBTI-propaganda. Daarnaast wil de partij dat er geen subsidies meer gaan naar organisaties die op scholen seksualiteit opdringen aan kinderen en dat er traditionele lesstof wordt aangeboden.

Dreigtelefoontjes

Een woordvoerder van theater LantarenVenster liet aan persbureau ANP weten tientallen dreigtelefoontjes gehad te hebben, hoewel het onduidelijk is om wat voor telefoontjes het gaat. De woordvoerder zei ook dat het theater veel 'hartverwarmende reacties’ heeft ontvangen en dat de politieke partij BIJ1 zondag een tegendemonstratie houdt.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Ik zou toch een kanttekening willen zetten: de oorsprong van dragqueens daargelaten, niet iedere dragqueen is zeer seksueel getint gekleed, wel degelijk theatraal. Als de dragqueens zeer seksueel getint gekleed gaan, heb ik daar net zoveel bezwaar tegen als wanneer het om vrouwen ging. Verder ben ik het met de roze leeuw eens, het maakt daarnaast ook dat er meer ongebrip komt voor mannen die graag in vrouwenkleding lopen zonder theatraal te willen zijn. Ik heb daar geen moeite mee maar velen wel en dit helpt dan niet echt.

Vraag

De foto is erg schokkend.
Daar hoort een goede bronvermelding bij.
Waar komt de foto vandaan?
Wat is de context?
Zou het mogelijk zijn om bij iedere foto een bronvermelding te zetten?
Dat zou de artikelen van Blackbox geloofwaardiger maken.

Cookies op deze website