Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 08 februari 2023

Boeren kondigen 'grootste demonstratie ooit' aan op 11 maart in Den Haag

Redactie Blckbx
2023 02 08 aankondiging boerenprotest
1:40

Farmers Defence Force (FDF) kondigt aan op zaterdag 11 maart – vlak voor de verkiezingen – met 5.000 trekkers 'en hopelijk meer dan 100.000 demonstranten' naar Den Haag te komen voor ‘de grootste demo aller tijden’.

De demonstratie vindt op dezelfde dag plaats als de demonstratie van Extinction Rebellion, die dan opnieuw de A12 in Den Haag willen blokkeren. "Het zal dit keer niet alleen gaan over de boerenstandpunten maar over alle problemen die momenteel spelen in onze maatschappij," zegt Mark van den Oever, voorzitter van FDF, in een vandaag gepubliceerde video. “Van de toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem.” De boeren protesteren onder meer tegen het stikstofbeleid en de gedwongen uitkoop van boeren.

Ander beleid

Van den Oever zegt dat onder anderen PVV-voorzitter Geert Wilders en Wybren van Haga (Groep Van Haga) aanwezig zullen zijn, net als opiniemaker en jurist Eva Vlaardingenbroek. "Het wordt een vol programma en wij hopen daarmee aan heel Nederland te laten zien dat er echt een ander beleid moet komen.”

Eind vorig jaar kondigde Farmers Defence Force al aan dat er opnieuw actie gevoerd zou gaan worden tegen het ‘meedogenloze rampbeleid’ van de overheid. "Net voor de provinciale verkiezingen gaan we onze slag slaan,” zei Van den Oever destijds. Die verkiezingen worden op 15 maart gehouden.

Zelfde dag als Exctinction Rebellion

De demonstratie van FDF valt zoals gezegd samen met die van Extinction Rebellion. De twee demonstraties in dezelfde stad op dezelfde dag zullen aantonen of de politie inderdaad met verschillende maten meet naar gelang de aard van de demonstratie.

Bij de vorige blokkade van de A12 beweerden actievoerders van Extinction Rebellion dat de politie hen veel hardhandiger zou hebben aangepakt dan de boeren tijdens hun demonstraties vorig jaar.

Demonstranten die tijdens de coronatijd demonstreerden tegen de coronamaatregelen misten bij de demonstraties van de klimaatactivisten dan weer de inzet van waterkanonnen, knuppels en politiehonden, die wel gebruikt werden om de demonstranten destijds van het Malieveld in Den Haag en het Museumplein in Amsterdam te verdrijven.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
PJBijsterveld

De werkelijke reden van boeren pesten is m i een heel andere nl het uitvoeren van de WEF agenda waaraan de NL se regering zich gecommiteerd heeft en meewerkt. Veel grotere bedreiging voor mens en milieu zijn glyfosaat, plastic en ,,vaccins" Maar vlg Schwab moet er honger komen, dus boeren,vissers en glas tuinbouw in de ban, dat is agenda 2030

Carrepiet

Wat ik hier lees is weer verdeling, de demonstratie gaat niet alleen over de boeren, er is ruimte voor veel meer dan alleen dat. Misschien even het filmpje kijken en dan eens reageren, wil je niet dat kinderen weer naar huis mogen, de Groningse inwoners eens goed gecompenseerd worden en ga zo maar verder. Ik geloof erin dat we het samen moeten doen en in gesprek kunnen gaan over wat dan ook om oplossingen te zoeken voor de problemen doe er zijn.

Cookies op deze website