Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 21 juni 2022

Burgerinitiatief dwingt Tweede Kamer tot debat over invloed WEF

Redactie Blckbx
2022 06 21 burgerintiatief debat
3:50

Dankzij een handtekeningenactie van burgerinitiatief Build Back Better móet de Tweede Kamer binnenkort verplicht debatteren in de plenaire zaal over de invloed van het World Economic Forum op de Nederlandse politiek.

Om een debat af te dwingen, zamelde het burgerinitiatief Build Back Better 42.000 handtekeningen in. Deze overhandigt zij vandaag om 13.45 uur in Den Haag aan de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven. Vervolgens zal een datum worden geprikt voor het debat in de plenaire zaal. Tijdens dat debat zal oud-Kamerlid Henk Krol een inleidende speech geven.

“Het wordt tijd dat er over de rol van het WEF in de vormgeving van de toekomst van Nederland openlijke discussie plaatsvindt daar waar het hoort: in het Nederlandse parlement,” aldus het burgerinitiatief, dat ook vindt dat onderzoek door journalisten en wetenschappers naar deze 'nagestreefde revolutionaire omwenteling moeten worden gestimuleerd in plaats van gefrustreerd'.

'Debat is broodnodig'

De initiatiefnemers vinden een debat hierover in de Tweede Kamer ‘broodnodig’. “Want onze volksvertegenwoordigers zijn uitsluitend verantwoording schuldig aan ons, de soevereine Nederlandse bevolking, en niet aan allerlei internationale organisaties, globalistische instellingen en multinationals.”

Het burgerinitiatief Build Back Better wil dat de Tweede Kamer expliciet afstand neemt van het Great Reset Initiative van het World Economic Forum. Ook wil het dat de Kamer een duidelijk antwoord afdwingt op een aantal dringende vragen, onder andere over de betekenis van de term Build Back Better en waarom regeringsleiders deze slogan ineens allemaal tegelijk begonnen te gebruiken.

Great Reset Portal

Verder blijkt volgens het burgerinitiatief uit communicatie tussen het WEF en leden van de Nederlandse regering, die in 2021 werd vrijgegeven, dat Nederlandse ministers en ambtenaren actief zijn in tal van projecten van het World Economic Forum waarvan het projectmanagement verloopt via een Great Reset Portal. De initiatiefnemers vinden het vreemd dat Nederlandse ministers wel toegang hebben tot dat Portal maar Kamerleden of burgers niet. “Uit die documenten blijkt ook dat wordt gewerkt volgens de private-public-governance filosofie van het World Economic Forum,” aldus het burgerinitiatief. “Het WEF coördineert volgens die filosofie de leiders van allerlei ‘stakeholders’ (grote bedrijven, banken, regeringen, ngo’s, wetenschappers) om te komen tot een transformatie van de wereldeconomie en van alle samenlevingen ter wereld. De Sustainable Development Goals [duurzame ontwikkelingsdoelstellingen] van de Verenigde Naties spelen in deze Great Reset een belangrijke rol.”

'Géén praatclubje'

Het burgerinitiatief meent dat het WEF niet zomaar een ‘praatclubje’ is, maar een belangrijke organisatie in een netwerk dat naar een globaal gecoördineerde politiek streeft. “Het WEF praat niet alleen, het coördineert tijdelijke projecten, zoals de reactie op COVID. Het is ook betrokken bij het creëren van voorbeeldprojecten, de zogenaamde smart cities of de food hubs. Uit communicatie van minister Schouten van Landbouw met het WEF over deze food hubs bleek zelfs dat Nederland bindende contracten afsluit met het WEF.”

Het burgerinitiatief wil dat openbaar wordt gemaakt waarover deze contracten gaan. Ook vindt het dat de Tweede Kamer en de burgers moeten weten wat er precies gebeurt in de door het WEF gecoördineerde Great Reset-projecten en de Great Reset Portal.

Ineens Build Back Better

De reden waarom het burgerinitiatief in 2021 is opgestart, is het plotseling overal opduiken van de term Build Back Better. Tal van wereldleiders als Joe Biden, Angela Merkel en Justin Trudeau gebruikten ineens de kreet. Ook onze koning en premier Rutte verwezen onlangs in hun videoboodschappen voor de Verenigde Naties naar de noodzaak to Build Back Better.

“Maar waar kwam deze slogan zo plotseling vandaan? Wat bedoelen ze met Build Back Better? En waarom is deze slogan nooit een onderdeel geweest van het publieke debat in Nederland?,” vraagt het burgerinitiatief zich af. “Waarom spreken zowel de koning als de premier op allerlei internationale bijeenkomsten in het buitenland over de noodzaak to Build Back Better en hebben wij ze hierover in ons land nog nooit gehoord?”

Crowdfunding: live-registratie van het boerenprotest op 22 juni a.s.
Doneer
22 06 15 boerenprotest crowdfunding

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Yelloyello

Jammer dat je van dit soort acties het achteraf hoort. Anders had men beslist meer handtekeningen gehad.
Blijft ook een feit dat als bestuurders met buitenlandse mogendheden overleggen over Nederland, dat zij daar in het openbaar uitgebreid verslag van moeten doen. Dat geldt ook voor de Bilderberg conferenties. Deze wet is niet beperkt tot de regering, ook leden van het Koninklijk huis vallen onder deze plicht. In 2008 is hier nog wat ophef over geweest omdat koningin Beatrix de Bilderberg conferentie bezocht had. (zie de docu Endgame van Alex Jones uit die periode, ze staat daar gewoon op video)

Requin

Feitelijk kunnen landverraders in oorlogstijd standrechtelijk geexecuteerd worden!

Cookies op deze website