Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 25 maart 2022

COC ontwikkelt lespakket seksuele- en genderidentiteit voor allerjongsten

Redactie Blckbx
2022 03 25 COC2 Cropped
03:17

De LHBT-belangenorganisatie COC heeft een lespakket ontwikkeld om kinderen vanaf 6 jaar oud ‘voor te lichten’ over seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie. Een belangrijk doel is om kinderen ervan bewust te maken dat biologisch geslacht 'er niet toe doet’.

De leerlijn die het COC heeft samengesteld is gericht op kinderen van groep 3 en 4, in de leeftijd van 6-8 jaar. Het pakket bevat vier lessen met onschuldig klinkende namen als ‘Wie ben jij?’ en ‘Hoe voel jij je vanbinnen?’ In de begeleidende brief erkent het COC dat niet iedere leerkracht bekend is met onderwerpen als seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie: “Daarom hebben we ervoor gekozen gedetailleerde instructies te geven.”

Biologisch geslacht ‘doet er niet toe’

Het doel van het lespakket is ‘bewustwording’, onder meer van het idee dat biologisch geslacht er niet toe zou doen: “Het denken dat het geslacht waarmee we geboren zijn er niet toe doet voor hoe we eruit zouden willen zien, wat we later willen worden, of op wie we verliefd kunnen worden, is een eerste stap op weg naar bewustwording van meer mogelijkheden die iedereen in het leven heeft,” schrijven de ontwikkelaars in de instructie voor docenten.

De theorie dat biologisch geslacht irrelevant is voor hoe iemand zich voelt, is omstreden. Michael Mascolo, professor psychologie aan het Merrimack College in de VS, legt uit: “Het is volkomen legitiem om een onderscheid te maken tussen biologisch geslacht en genderidentiteit. Het probleem ontstaat wanneer we gaan denken dat genderidentiteit biologisch geslacht vervangt. Dat doet het niet. Genderidentiteit verwijst eenvoudigweg naar iets anders dan (maar is niet volledig onafhankelijk van) biologisch geslacht.”

Verwarring

In de instructie worden leerkrachten erop gewezen om te benadrukken dat het heel normaal is voor een kind om zich soms jongen en soms meisje te voelen. Zij worden aangespoord om hierover het volgende tegen de kinderen te zeggen: “Bijvoorbeeld een kindje dat zich de ene dag een jongen voelt en de andere dag een meisje. Dat kan, helemaal niet raar.”

Volgens onderwijskundige Keri Ingraham worden kinderen op deze manier onnodig in verwarring gebracht over hun identiteit: “Deze indoctrinatie wakkert verwarring over identiteit aan bij leerlingen, omdat het in strijd is met hun biologische realiteit.”

Leestips

De instructie van het COC moedigt leerkrachten aan om na iedere les voor te lezen uit kinderboeken waarin het vervagen van grenzen wordt genormaliseerd. Één van de leestips is ‘In Vuur en Vlam’, dat gaat over ‘stoere brandweervrouwen, maar ook over twee jongens die verliefd op elkaar worden’. Het boek is geschreven door Pim Lammers, die online openhartig vertelt over zijn ervaringen met darkrooms, groepseks, poppers en anale seks.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: COC Gender Kinderen

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

Wat is toch de drive hierachter??Het lijkt bijna dat een gezonde gezinsamenstelling van een man, vrouw en kids tegenwoordig taboe is. Het ontkennen van biologische eigenschappen... Brandweervrouwen die met hun biologisch bepaalde mindere spiermassa zware apparatuur moeten gaan sjouwen??

Is dit alles (het los trekken van biologische kenmerken, het 'gender hebben zoals je je voelt') niet gewoon een voorbereiding op het modificeren van de mens die straks plaats moet gaat vinden?

Men zorg er nu voor dat 'de mens' blijkbaar maakbaar is... dat je daaraan mag gaan rommelen. De natuur wordt genegeerd. Dit alles om straks een techniek als Neuralink te introduceren: de mens via de hersenen gekoppeld aan een computernetwerk..

pielpie

Ja.. Hier in Schotland gebeurt dit al.. vanaf het eerste leerjaar.. 4-5 jaar oud.. Sommige kinderen kiezen ervoor om enkele dagen per week als jongen aangesproken te worden (jongensnaam) en de rest van de week met een meisjesnaam,.. "Experimenteren" wordt aangemoedigd. In het secundair (één van mijn kinderen is 16 jaar oud) wordt experimenteren ook aangemoedigd.. maar dan vooral i.v.m. sex. Sex wordt aangemoedigd met anderen van een verschillend geslacht. Mijn dochter lijkt dit ok te vinden.. Ik raad altijd mijn kinderen aan dat als ze sexueel actief worden, om bereid te zijn om een ouder te worden. Mijn dochter heeft blijkbaar op haar jonge leeftijd al beslist dat ze geen kinderen wil, maar is wel van plan volop te 'experimenteren'..

Cookies op deze website