Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 20 april 2022

FVD neemt afstand van 'geïnstitutionaliseerd misbruik' D66

Redactie Blckbx
2022 04 20 FVD Den Haag D66v1
02:20

FVD Den Haag heeft bij monde van raadslid Gideon van Meijeren heel duidelijk afstand genomen van D66. Met afschuw reageerde hij op het ‘geïnstitutionaliseerde misbruik’ van de partij.

Gideon van Meijeren sprak vanuit het stadhuis in Den Haag waar hij was voor een gesprek met de informateur over de vorming van een nieuw college. Hoewel de voorkeur van FVD Den Haag uitgaat naar een zakencollege, lijkt het er volgens Van Meijeren op dat er een meerderheidscollege gevormd gaat worden.

FVD Den Haag sluit hierbij geen enkele partij uit, maar heeft wel ‘ernstige bezwaren tegen een samenwerking met D66’. “Dat heeft natuurlijk alles te maken met de recente informatie die naar buiten is gekomen over de wijze waarop die partij omgaat met seksueel misbruik,” zo licht van Meijeren toe.

Seksuele grenzen

Van Meijeren wijst op de ingewikkelde relatie die D66 lijkt te hebben met seksuele grenzen: “Er hing natuurlijk al langer een zweem van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag rondom D66. Denk aan de hele situatie rondom Alexander Pechtold, die een vrouw gedwongen zou hebben om abortus te plegen. Het Kamerlid Sidney Smeets, dat zijn zetel heeft ingeleverd nadat bekend werd dat hij seks gehad zou hebben met allemaal minderjarige jongens.”

Ook ging hij in op de laatste beerput die openging bij de liberaal-progressieven: “De recente beschuldigingen gaan erover dat de partijtop en ook de politieke leiding dergelijke misstanden onder het tapijt schuiven, in de doofpot stoppen en slachtoffers totaal niet serieus nemen.”

Van Meijeren verwijst hier naar de recente onthulling dat de partijtop vlak voor de verkiezingen beweerde dat de klachten over grensoverschrijdend gedrag van partijprominent Frans van Drimmelen ongegrond waren, terwijl hij wel over de schreef was gegaan. De partijtop wist dit, maar verdoezelde het om de verkiezingsuitslag te redden.

Geïnstitutionaliseerd misbruik

Hiermee willen de conservatieven niets te maken hebben: ”Dit is voor Forum voor Democratie onacceptabel. Op deze manier is namelijk sprake van geïnstitutionaliseerd misbruik binnen D66. Een cultuur van angst, doofpotten, seksueel misbruik, intimidatie, stalking, bedreiging, chantage, het is allemaal voorbijgekomen bij D66. Daar nemen wij afstand van.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website