Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 15 juli 2022

Gesprek Mark Rutte met 'bezorgde' boeren lijkt zorgvuldig geregisseerd PR-moment

Redactie Blckbx
2023 03 22 rutte WOII
2:00

Het gesprek dat premier Mark Rutte woensdag bij een melkveehouderij had met een groep boeren over de stikstofplannen van het kabinet lijkt zorgvuldig te zijn geregisseerd. De boeren blijken niet zomaar boeren. De boerderij niet zomaar een boerderij.

“De zorgen die boeren hebben zijn groot. Dat blijkt ook weer uit de indringende gesprekken die ik vandaag met boeren heb gevoerd over de stikstofplannen,” aldus Rutte woensdag op Twitter.

Op de zonnige begeleidende foto is premier Mark Rutte te zien in een boerensetting, aan een boerentafel in gesprek met boeren, bij een melkveehouderij in Leusden.

“Tegen alle boeren in Nederland zeg ik: we doen dit met elkaar. We werken samen met jullie aan nieuw perspectief voor de agrarische sector. De doelen zijn duidelijk, hoe we die doelen bereiken, dat werken we samen uit."

Alleen de NOS was toegestaan om tijdens het gesprek tussen Rutte en de boeren beelden te maken en vragen te stellen. Achteraf blijkt waarom.

De melkveehouderij waar het gesprek plaatsvond, blijkt namelijk niet zomaar een boerderij te zijn maar Farm Visit, een ‘voorbeeldboerderij’ binnen het project 'Energieneutrale Melkveehouderij'. Boeren uit de hele wereld komen hier kennismaken met allerlei innovatieve Nederlandse methoden om duurzaam te boeren. “Dit is een driejarig project waarin we ernaar streven een energieneutraal bedrijf te worden,” aldus eigenaresse Lisanne Oskam op de website van haar bedrijf.

Oskam was één van de boeren waarmee Rutte woensdag sprak. Voordat ze haar bedrijf startte, werkte Oskam na het halen van haar bachelor tien jaar in de voedingsindustrie in verkoop en marketing. Oskam heeft ook zitting in de Raad van Commissarissen van Rabobank Gelderse Vallei, de bank die deze week nog liet weten schulden van boeren niet kwijt te schelden.

Een andere boer met wie Rutte sprak, was kalverhouder Jaap Kok uit Lunteren. Hij werkt als 'educatieboer' mee aan het programma Jong Leren Eten, dat een initiatief is van het ministerie van Landbouw en wordt uitgevoerd samen met het ministerie van VWS.

Het heeft er alle schijn van dat hier sprake was van een zorgvuldig geregisseerd PR-moment voor de premier, in plaats van een geruststellend begripvol gesprek met bezorgde boeren die vrezen voor hun voortbestaan.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Ozitis

The so-called “elite”, with their abundance of wealth, can easily weather this engineered storm and reap the harvest that would spring in its wake.

They seek to abolish the free enterprise system with its emphasis on merit and competition — think small business and small farmers — and in its place establish a ‘shared economy’ with the oligarchic corporations at the helm, controlling and directing all services and products. (Blackrock, Vanguard and State Street are examples of this).

They will own and control everything, and by extension, have full influence over our lives, denying us our personal liberty.

Anonymus

Alles wat Rutte doet is fake, behalve de slechte bedoelingen van hem, die zijn echt...
Google maar eens het woord 'psychopaat' en kijk eens wie er als 1e te zien is bij afbeeldingen 🙄

Cookies op deze website