Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 05 oktober 2022

Klaver afgeluisterd: ‘Rapport snel aftikken, als ze zien wat er écht in staat volgen er protesten'

Redactie Blckbx
2022 10 05 jesse klaver afgeluisterd
2:30

In een heimelijk op video opgenomen gesprek in het gebouw van de Tweede Kamer verklapt Jesse Klaver per ongeluk dat de boeren terecht heel boos zijn om het rapport van ‘bemiddelaar’ Remkes. ‘Als ze zien wat er écht in staat, dan gaan er weer protesten komen.’

Klaver had geen idee dat het gesprek dat hij voerde in een restaurant in het Tweede Kamergebouw vanmiddag werd opgenomen, blijkt uit zijn woorden:

"Beleid van der Wal prima, we moeten versnellen,” hoor je Klaver zeggen.

“Als iedereen het prima vindt, strik eromheen met dit kabinet, niet wachten tot 14 oktober, nu iedereen enthousiast is,” vervolgt hij, doelend op het rapport van Remkes. “Extra ministerraad afspreken, advies aftikken, en gaan!”

“Nu wordt het weer anderhalve week uitgesteld. Duurt veel te lang. Dan gaat iedereen er weer naar kijken. En dan gaan er weer protesten komen, als ze écht zien wat erin staat.”

“...alles waar 'ze' boos over waren... dat blijkt nou gewoon...,” zegt Klaver, met ‘ze’ refererend aan de boeren.

Luister hieronder naar de opnamen van Jesse Klaver. In de tweet het commentaar van Geert Wilders van de PVV.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn merkt op dat het filmpje van Jesse Klaver belangrijk inzicht geeft in hoe de elite over het volk denkt. "Snel beslissingen erdoorheen drukken. Het draait alleen om de eigen agenda en eigen belangen. Deze mensen zitten er absoluut niet voor het volk."

Publicist Jan Dijkgraaf laat het oordeel graag over aan de mensen om wie het allemaal gaat. "Voor de boeren," zegt hij "Dan weten jullie hoe Jesse Klaver jullie positie inschat."

“Snel in de ministerraad morgen het rapport Remkes vaststellen, want als iedereen het rapport gaat lezen, dan komen ze erachter dat het rapport alles onderschrijft waar ze boos over waren,” merkt journalist Rutger van den Noort cynisch op.

Klaver zelf dacht vanavond met een tweet de schade te kunnen beperken, maar bleek gezien de reacties onder zijn bericht vooral te wrijven in een vlek.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Oswald

Gênant dit, maar geeft een mooi inkijkje in de realiteit. Zo gaat het in heel de EU. Tijd dat de Europese volkeren opstaan tegen de criminele en corrupte politiek en elite.

ML

Een misselijk, laf en achterbaks persoon, een eersteklas gluiperd, kortom...een minderwaardig mens. Masker is nu compleet weg. Als je het filmpje laat zien aan de twijfelaars als het gaat om de boeren is die twijfel meteen weg. Boomerang effect. Steun voor de boeren zal groter worden.

Cookies op deze website