Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 05 september 2022

Media framen vreedzame demonstratie tegen permanente coronawet als nazi-bijeenkomst

Redactie Blckbx
2022 09 05 Demonstratie permanente coronawet framen media im
2:30

De reguliere media zijn er weer in geslaagd om de bezorgde en vreedzame demonstranten die zondag in Amsterdam protesteerden tegen de permanente coronawet weg te zetten als extreem-rechts.

Het was gezellig zondag in Amsterdam. Duizenden – ‘honderden’ volgens de reguliere media – mensen kwamen samen in Amsterdam om zich uit te spreken tegen de permanente coronawet. Ook richtte het ongenoegen van de demonstranten zich op het stikstof- en klimaatbeleid van de regering en de verwevenheid van het kabinet met het World Economic Forum. De hele dag was blckbx erbij om livestreams te verzorgen, die hier teruggekeken kunnen worden.

Framing

Ook de reguliere media deden verslag van de manifestatie, maar daar buitelden de onheilspellende koppen over elkaar heen. Met als triest dieptepunt NU.nl, dat zondagmiddag kopte ‘OM start onderzoek naar man die hakenkruis droeg tijdens demonstratie’, met daarbij een foto van een klassieke nazi-vlag.

Tekst gaat verder onder de afbeelding


De Amsterdamse zender AT5 kopte ‘Man die hakenkruis droeg tijdens demonstratie opgepakt, OM start onderzoek’. Het AD ging helemaal los met maar liefst twee artikelen die ‘hakenkruis’ in de kop hebben: ‘Man aangehouden die met hakenkruis op bord in demonstratie meeliep’ en ‘Arrestatie om hakenkruis bij demonstratie tegen kabinet in Amsterdam’. De Telegraaf kopte iets milder met ‘Een arrestatie bij verder rustige demonstratie tegen kabinet op de Dam’, maar schreef direct in de tweede zin: ‘Een persoon is aangehouden vanwege het tonen van een hakenkruis’.

Het hakenkruis

De man die het bord met het hakenkruis bij zich droeg was echter overduidelijk geen nazi-sympathisant. Op het bord met het omstreden symbool vergeleek hij juist globalistische organisaties met het nazisme. Rond het hakenkruis stonden termen als ‘Blackrock’, ‘EU’, ‘Davos’ en ‘Bilderberg’, zoals op onderstaande foto’s is te zien.

Tekst gaat verder onder de tweet

Uiteraard valt er heel wat af te dwingen op de keuze van de demonstrant om het hakenkruis te gebruiken om zijn ongenoegen te uiten. Vooral in de wetenschap dat de media en de politiek in het verleden vaker symbolen en leuzen uit de context hebben gehaald om demonstraties in een kwaad daglicht te stellen.

De gretigheid van de reguliere media om vreedzame en goedbedoelende demonstranten in verband te brengen met het nazisme is echter stuitend. Een groot deel van de Nederlandse bevolking leest alleen iets over dit soort manifestaties via deze media. Dat veel mensen verzet tegen coronamaatregelen associëren met extreem-rechts kan hen dan ook moeilijk aangerekend worden. Daarvoor zijn de reguliere media direct verantwoordelijk.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Vera Sharav geframed! We mogen het niet hebben over de voortzetting van het derde rijk.
Het lijkt geen toeval meer dat velen zich voordoen als joden, maar het feitelijk niet zijn:
Burrla, Attali, Hirsch Ballin, Asccher, Zelensky etcetera.

Voor mij? Binyomin Jacobs en posthuum Maurits Dekker! Wanneer worden zij ook tot shoah-
ontkenners verklaart door de nazi's van het WEF die moordend en plunderend vrij spel hebben? Gelukkig is Rosanne H een beetje kritisch geworden, maar Gerard Schouw heeft een dik dossier bij RAZOR, zeer dik!

Natuurlijke-immuniteit

Zou Prof. Ronald Meester misschien de kans kunnen berekenen of hier nog sprake is van onafhankelijke journalistiek?
Overal ongeveer dezelfde kop boven de artikelen.
Of riekt dit meer naar staatspropaganda.
Waar hebben we dat in de geschiedenis eerder gezien?
Hoe lang duurt het nog voordat er over zo’n ivermectine studie in de main stream media wordt bericht?

Cookies op deze website