Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 05 september 2022

Minister wil boetes laten meestijgen met torenhoge inflatie

Redactie Blckbx
2022 09 05 boetes stijgen mee met inflatie
1:40

Justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft geen mededogen met de moeilijke financiële situatie waar veel Nederlanders in terecht dreigen te komen. Ze wil boetes komend jaar met zo’n 8,6 procent verhogen. Bekeuringen stijgen altijd mee met de inflatie dus ook dit jaar, aldus Yeşilgöz.

Vorige week werd bekend dat de inflatie in Nederland nu al uitkomt op ongeveer 13,6 procent. Dat is ongekend hoog en wordt mede veroorzaakt door de exploderende prijzen van energie. Voor veel burgers dreigen ‘vanzelfsprekende’ zaken als het verwarmen van het huis door de torenhoge inflatie onbetaalbaar te worden.

Voor minister Yeşilgöz is dat echter geen reden om de hoogte van de boetes dit jaar te bevriezen. “Zo lang je je aan de regels houdt, hoef je de kosten ook niet te maken,” zegt een woordvoerster. “De bekeuringen laten zoals ze waren, zou bij de huidige hoge inflatie bovendien betekenen dat ze vergeleken met de normale kosten voor het levensonderhoud ‘in feite goedkoper’ worden.”

De minister heeft een lijst met voorstellen voor de nieuwe boetebedragen aan de Tweede Kamer gestuurd. Als die worden aangenomen, betekent dat door rood rijden met de auto niet langer 250 euro kost maar 280 euro. Wie betrapt wordt op bellen of appen achter het stuur moet voortaan 380 euro afrekenen. Dat is nu nog 350 euro.

Volgens de plannen zullen sommige boetes niet boven de 450 euro uitkomen, om te voorkomen dat ze onder het strafrecht vallen, in plaats van onder de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Natuurlijke-immuniteit

“Bekeuringen stijgen altijd mee met de inflatie dus ook dit jaar, aldus Yeşilgöz.”

Zijn de lonen en uitkeringen dan ook met 8,6% meegestegen?

Vlinder

WEF, WEF EN NOG EENS WEF! Alles gaat volgens de WEF agenda. Hoe kan zij minister van justitie zijn? Totaal niet voor opgeleid. Ik hoop dat zij ook ooit zonder genade behandeld gaat worden. En de rest van het zooitje ook.

Cookies op deze website