Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 08 november 2022

Ministerie Kaag heeft eigen aanspreekpunt voor het WEF, blijkt uit Kamervragen

Redactie Blckbx
2022 11 08 Kaag financien WEF Cropped
3:00

Uit antwoorden op Kamervragen blijkt dat de Nederlandse diplomatieke missie in Genève fungeert als ‘tussenschakel voor de ministeries en het WEF’ en dat financiënminister Kaag een aanspreekpunt heeft voor de lobbyclub.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen stelde in juni aan minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) Kamervragen over het World Economic Forum (WEF). Uit de antwoorden blijkt onder meer dat het contact met de organisatie van Klaus Schwab verloopt via de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging in Genève, die een ‘tussenschakel voor de ministeries en het WEF’ vormt.

In antwoord op de vraag of het correct is dat het kabinet brieven van WEF niet beantwoordt, schrijft de minister: “Uitnodigingen van het WEF zijn niet rechtstreeks beantwoord aan de organisatie van het WEF. Dit verliep via de Permanente Vertegenwoordiging (PV) van Nederland te Genève. De PV Genève vormt de tussenschakel voor de ministeries en het WEF, en verzorgt de ondersteuning bij het coördineren van het bezoek van Nederlandse bewindspersonen aan het WEF.”

De minister schrijft ook dat de PV Genève mondeling aan het WEF heeft meegedeeld dat Kaag de jaarlijkse WEF-bijeenkomst in Davos zou bijwonen.

Kaag uitgenodigd voor ‘verschillende activiteiten’

Uit vrijgegeven e-mails blijkt verder dat Kaag wordt uitgenodigd door het WEF voor ‘verschillende activiteiten’ naast de beruchte jaarlijkse vergadering in Davos. “Zo heeft het WEF verschillende activiteiten door het jaar heen (waaronder de jaarvergadering) waar minister Kaag mogelijk ook voor uitgenodigd wordt. En het is ook een onderwerp waar het afgelopen jaar meerdere keren Kamervragen over zijn gesteld,” schreef het WEF-aanspreekpunt van het ministerie van Financiën op 15 februari aan iemand van de Permanente Vertegenwoordiging in Genève.

Aanspreekpunt WEF

Hierop antwoordde de medewerker van de Permanente Vertegenwoordiging op 3 maart: “Ik begrijp dat jij het nieuwe aanspreekpunt bent voor het WEF binnen het ministerie van Financiën? We zijn op de Permanente Vertegenwoordiging in Genève al weer druk begonnen met de eerste logistieke dingen regelen, zo ook de hotels (is altijd een hele uitdaging in verband met prijzen en beschikbaarheid). Voor ons daarom goed om te weten aan welke dagen jullie denken voor deelname minister van Financiën. In het verleden ging de minister altijd op dezelfde dagen als de MP (die komt dit jaar op 24 en 25 mei).”

En daar voegde de medewerker aan toe: “Ik spreek daarnaast morgen ook mijn contact bij het WEF, dus als ik al een beetje een indicatie van dagen van de verschillende deelnemende bewindspersonen kan geven, kunnen ze daar al rekening mee houden bij het opstellen van het programma.”

De ambtenaar van het ministerie van Financiën schreef op 3 maart terug: “Dank voor je mail. Ik ben inderdaad het nieuwe aanspreekpunt voor het WEF vanuit het ministerie van Financiën. De minister heeft haar akkoord gegeven om deel te nemen, maar er staan nog geen specifieke data vast. Dat zullen we binnenkort voorleggen.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Kaag essentieel voor Great Reset

In december 2021 kwam de nauwe samenwerking tussen de Nederlandse overheid en de ‘Zwitserse praatclub’ ook al naar voren. Toen werd er naar aanleiding van FVD-Kamervragen een brief vrijgegeven die het WEF in juli 2020 schreef aan minister Kaag. In de brief wordt onomwonden gesteld dat Kaag en haar staf samenwerken met het WEF om de The Great Reset te realiseren:

“Aangezien u medevoorzitter bent van de Global Action Group van het Forum en lid bent van de Regional Action Group voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zullen uw bijdragen aan het werk van The Great Reset tijdens de jaarvergadering van bijzonder groot belang zijn. Uw deelname aan de beraadslagingen in Davos zou er ook voor zorgen dat Nederland een grote rol speelt bij de vormgeving van de toekomst van het wereldhandelssysteem.

Het Forum zal er samen met uw medewerkers voor zorgen dat uw deelname een belangrijke kracht wordt bij het vormgeven van The Great Reset.”

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Gewoon een gezellig praatclubje...
Welke de belastingbetaler ok nog eens veel geld kost om daar partner of lid van te zijn, dat betekent dat ze heel wat beloven aan die aangesloten lieden/geesten , het is een directe vorm van 'regeren' van buitenaf! ze verkopen ons land, onze tradities, ons 'blank' zijn onze kracht als Nederland op zichzelf (betalen bv 8 miljard per jaar aan Brussel omdat we het zo goed doen...doen we dat?...) daarvan krijgen we dan bv 2 miljard terug in subsidies van Brussel maar dan mogen we dat alleen uitgeven aan wat hun willen...=macht over = je land te grabbel geven, land en volk verraad!

Bij deze foto moet ik altijd aan The Lord of the Rings denken. Specifiek aan Théoden, als hij even checked bij Gríma Wormtongue of hij het zo goed gezegd heeft.

Cookies op deze website