Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 07 maart 2022

Nederland verbreekt banden met alles wat Russisch is

Redactie Blckbx
2022 03 04 vlaggen rusland nederland
2:28

Nederlandse bedrijven en instellingen verbreken massaal hun banden met Russische relaties. In Amsterdam heeft een huisbaas afgelopen week zelfs een huurder de huur opgezegd vanwege haar Russische nationaliteit. Daarmee begint de reactie vanuit de samenleving steeds meer op een heuse hetze te lijken.

Het verbreken van banden met alles wat riekt naar Rusland wint enorm aan populariteit in Nederland de afgelopen week. De lijst met verbroken relaties wordt met de dag langer, zo mogen Russische wandelaars niet meer meelopen in de Nijmeegse vierdaagse, wordt een Russische dirigent op non-actief gezet, is paardensport in Nederland voortaan taboe voor Russen, zet een advocatenkantoor de Russische klanten aan de kant, roept de JOVD Groningen op de stedenband met Moermansk te verbreken, stopt een bedrijf met het sponsoren van een Russische wielerploeg, weert ING Russische bedrijven als klant, bevriest Gasunie contacten met Russische bedrijven, weigert de KNVB nog langer tegen Rusland te spelen, mogen Russen hun schaatsen niet meer onderbinden bij Nederlandse schaatswedstrijden, verbreekt Hermitage Amsterdam alle banden met staatsmuseum Hermitage in Rusland en roept AVROTROS op Rusland uit te sluiten van deelname aan het Songfestival, waar inmiddels ook gehoor aan is gegeven. Als steunbetuiging aan Oekraïne is een heuse koffielijn opgetuigd en biedt de NS vluchtelingen uit Oekraïne gratis treinkaartjes.

Huis uit om nationaliteit

Een Amsterdams verhuurbedrijf spande echter wel de kroon. Het wil een huurder op straat zetten, vanwege haar Russische nationaliteit, zo meldt Stichting !Woon. De vrouw, een expat, tekende begin dit jaar een huurovereenkomst van twaalf maanden. Afgelopen week ontving ze een bericht van het verhuurbedrijf met de mededeling dat haar huur wordt opgezegd vanwege alle sancties tegen Rusland, zo laat woordvoerder Gert Jan Bakker namens de stichting weten aan at5. Om welke verhuurder het gaat wil Bakker niet zeggen, maar het gaat om een ‘middelgrote speler’ met meerdere panden in de stad. Volgens Bakker hoeft de vrouw haar huis niet uit omdat opzeggen vanwege nationaliteit geen gegronde reden is.

Lees meer over: Oekraïne Rusland

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

De reacties waren wel een beetje anders in Nederland na de kristalnacht.
Wat kun je daarbij denken? Wel een Nederland dat altijd weer meewaait
met alle winden, met de stroom, niet eens meezwemt, maar meedrijft als
dode vis in een riool. Gadzje en dode vis stinken al na een uur is een
oud roma- en sintispreekwoord!

Cookies op deze website