Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 04 juli 2022

Nieuwe dreun voor boeren: Brussel dreigt met mestsancties

Redactie Blckbx
2022 07 04 mest
1:20

Terwijl de acties vanwege het stikstofbeleid vandaag in volle gang zijn, komt het bericht dat de Europese Commissie een nieuwe aanval voorbereidt op de boeren. Brussel velt mogelijk nog deze week een (negatief) oordeel over het Nederlandse mestbeleid.

Met nieuwe sancties in het vooruitzicht, lijkt er geen einde te komen aan de ellende voor de boeren. Bij een negatief oordeel van de Europese Commissie (EC) over het mestbeleid verliest Nederland de zogeheten mestderogatie. Er zou dan per direct minder mest uitgereden mogen worden, meldt de Telegraaf.

Voor veehouders zou dit leiden tot peperdure rekeningen. Zij zouden hun mest dan moeten laten afvoeren. De enige mogelijkheid om hier onderuit te komen, is het verkleinen van de veestapel.

Olie op het vuur

De actiebereidheid bij de boeren is al groot na het voor hen vernietigende stikstofdecreet van het kabinet. Gevreesd wordt dat eventuele aanvullende mestsancties vanuit Brussel nog meer olie op het vuur zullen gooien.

Voor de coalitiepartijen zouden nieuwe sancties vanuit Brussel weleens rampzalig uit kunnen pakken. In de peilingen gaan de partijen nu al hard onderuit.

Binnen de VVD is openlijk opstand uitgebroken. Leden eisen dat de stikstofplannen op de schop gaan. Ook binnen het CDA heerst grote onvrede. Provinciebestuurders uitten zaterdag forse kritiek op partijleider Wopke Hoekstra. Zij verwijten hem gebrekkig leiderschap en eisen dat hij de stikstofkoers wijzigt.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Inderdaad, hoop dat de actie van de boeren voortgaat en de rest volgt. Weg met dit WEF kabinet, zo snel mogelijk en dan vervolgens het Stasi clubje zodat het terugkerend Nederlands fascisme een halt wordt toegeroepen.

c.o.

Niet langer wachten NEXIT NEXIT NEXIT Eigen land ,eigen regels, regering onder controll
Dus ZSM WEG UIT DIE BODEMLOZE PUT

Cookies op deze website