Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 26 oktober 2022

NS Publieksprijs geschrapt wegens ‘manipulatie’, Baudet eist opheldering

Redactie Blckbx
2022 10 26 ns publieksprijs coronabedrog
2:30

De NS Publieksprijs zal dit jaar niet worden uitgereikt omdat het stemproces op grote schaal zou zijn gemanipuleerd. ‘Onzin’, zeggen critici. ‘Het boek ‘Het Coronabedrog’ van Thierry Baudet zou de prijs gaan winnen en dat mocht niet’. Baudet eist opheldering.

Vandaag maakte de organisator achter de NS Publieksprijs, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), bekend dat het ‘tot haar spijt’ heeft moeten besluiten dit jaar geen NS Publieksprijs uit te reiken. “Er is geconstateerd dat het stemproces op grote schaal is gemanipuleerd. Daardoor is het onmogelijk geworden een eerlijk verloop van de stemming veilig te stellen. Hetzelfde geldt daarmee voor de uitkomst van die stemming,” stelt CPNB in een statement aan alle mensen die een stem hadden uitgebracht.

Vorige week werd het stemmen korte tijd stilgelegd na berichten dat onbekenden via het e-mailadres van bepaalde Kamerleden zouden stemmen op het boek van Thierry Baudet. Na het inbouwen van een extra verificatiestap, het bevestigen van de stem per e-mail, werd het stemmen hervat.

Baudet eist opheldering

Thierry Baudet liet vanmiddag via Twitter weten het raar te vinden, dat de uitreiking van de prijs is geschrapt. “De NS Publieksprijs is afgelast omdat er zou zijn gesjoemeld met het stemmen. Wat dit betekent blijft volstrekt onduidelijk. Het kan ook haast niet, want je moet je stem bevestigen per mail. Heel raar verhaal, ik eis opheldering.”

Op Twitter laten mensen geen spaander heel van het excuus van CPNB om het uitreiken van de NS Publieksprijs te schrappen.

“Hoe geef je aan dat het boek ‘Het Coronabedrog’ van Baudet de NS Publieksprijs met overmacht gewonnen heeft zonder de prijs daadwerkelijk uit te reiken?” zegt onderzoeker Annelies Strikkers.

'Dan maar geen prijs'

Ook journalist Joost Niemoller insinueert dat de prijs is gestopt omdat Baudet hem dreigde te winnen. “Ik voorspelde het al. Thierry Baudet mag niet winnen. Dan maar geen prijs.”

“Als Baudet de verkiezingen wint, worden de verkiezingen afgeschaft,” grapt regisseur Dick Maas.

Volgens voormalig fractievoorzitter van PVV Rotterdam, Maurice Meeuwissen, heeft het schrappen van de NS Publieksprijs niets met sjoemelen te maken: “Nee, het 'verkeerde' boek dreigde, terecht, met grote overmacht te gaan winnen!” zegt hij in een tweet.

Rapper K.A.F.K.A. vat de gedachte van veel twitteraars nog wel het beste samen: “Als Baudet de NS Publieksprijs zou krijgen, zouden er overal banners komen met het Coronabedrog! Meer mensen zouden dan beseffen hoe erg we bedrogen zijn! Daarom is hij afgelast!”

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Goh, dus dan mag je wel in manipulatie geloven of het zelfs benoemen? De verklaring van het CPNB klinkt toch wel erg als een complottheorie en dat is het volgens mij ook!!

Anco0588

Hadden ze dat bij de verkiezing van het cda lijsttrekkersschap ook maar bedacht na het "gesjoemel" met stemmen. Hugo de jonge dreigt te winnen... Dan maar geen lijsttrekker. Of bij de VVD: Mark Rutte dreigt te winnen. Kunnen we naar beter geen lijsttrekker hebben... Die gaat ons hele land naar de kloten helpen.

Cookies op deze website