Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 01 februari 2023

Richard de Mos noemt eis van 22 maanden onvoorwaardelijk 'knettergek'

Redactie Blckbx
2023 02 01 eis de mos
1:30

Het OM eist 22 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een bestuurlijk beroepsverbod van vier jaar tegen Richard de Mos wegens vermeende omkoping, corruptie en samenspanning met sponsoren. 'Er is een absolute heksenjacht gaande op tegenstanders van overheidsbeleid'.

De Haagse oud-wethouder en fractievoorzitter van Hart voor Den Haag zou in ruil voor donaties bevriende ondernemers hebben geholpen, bijvoorbeeld met het verkrijgen van vergunningen.

”Als politici het vertrouwen zo beschamen, schaadt dat de democratie,” zei officier van justitie Jolanda de Boer woensdag voor de rechtbank in Rotterdam. “De ombudspolitiek van De Mos klinkt sympathiek, maar blijkt pijnlijk ondemocratisch, het is pure vriendjespolitiek. De Mos omzeilde de regels die ervoor zorgen dat alle burgers gelijk behandeld kunnen worden.”

Het OM pleit naast de celstraf ook voor een verbod op het uitoefenen van een politieke bestuursfunctie, zowel voor De Mos als partijgenoot Richard Guernaoui. Het OM eist tegen Guernaoui een celstraf van zestien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Ook tegen vier van de vijf ondernemers die De Mos ongeoorloofd zou hebben voorgetrokken, eiste het OM celstraffen. De vijfde ondernemer hoort volgende maand zijn eis.

De Mos spreekt in een eerste reactie van 'een knettergekke eis voor wethouders die zo hard voor de stad gewerkt hebben, altijd met goede intenties gehandeld hebben en altijd klaarstonden voor iedereen'. "Ik had een binnen-zonder-kloppenpolitiek, elke ondernemer en elke bewoner was welkom en we hebben voor elke bewoner en ondernemer gelopen." Hij zegt dat hij voor vrijspraak gaat.

Op Twitter reageerde hij: “OM wil onze mooie lokale partij slopen. Pak de leiders aan, pak de creatievelingen aan, pak de financiers aan en maak ze kapot. Einde partij, denken ze. Maar het gaat ze niet lukken, nooit! Ik ga deze zaak winnen!"

Opmerkelijk is ook dat De Mos een van zijn volgers retweette die schreef: “De eis van het OM tegen Richard de Mos is volslagen waanzin. Er is een absolute heksenjacht gaande op tegenstanders van het overheidsbeleid. Ze willen kost wat kost overheidscritici de mond snoeren door ze met leugens en bedrog voor het gerecht te slepen.”

Volgende week komen de verdachten en hun advocaten aan het woord. De rechtbank doet op zijn vroegst eind maart uitspraak.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Vaatstra, Deventer Moord, Parkmoord, Demmink, Koos H, Jan Vlug, bewijsconstructie viruswaarheid, moord Fortuyn met twee kalibers, Oltmans, Gladio, Naziprins Lockheed, Penthouse Pechtold, Miljarden weg bij VWS, Kaag betaalt GAVI voor biowapens, Ipsos Mori, verkiezezingsfraude, Dutroux-Zandvoort, Apollo, Schadwald, Zaak Lisa, van Traa, Oltmans, wel je typt binnen een kwartiertje een paar A'tjes vol tot Tan-de Sonnaville en de blote billetjes klimaattafel in de Witte en de shopweekendjes in New York. Onderzoeken? er is geen beginnen aan, maar met Huig Plug: Niet vergeten!

Omroep Ongehoord moet van de buis, Kat was de luis in de pels!

GTRene

Het is idd triest gesteld wereldwijd bijna, hoe ze mensen de mond snoeren, blokkeren van sites afgooien als ze te groot worden e.d. ze mogen zich niet kunnen organiseren... want stel als ze dan een 'leger' gaan vormen, samen sterk...

Terwijl 'ons' leger, 'onze' Justitie, 'onze' Politie en 'onze' Burgemeesters e.d. die er voor ons het volk moeten zitten er niet voor ons zijn, ja 'schone schijn' ... They are the system, they created the system, they control the system.

Cookies op deze website