Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 04 april 2023

Rutte laat debat over verkiezingsuitslag uitstellen wegens ziekte

Redactie Blckbx
2023 04 04 rutte ziek debat
1:20

Het debat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen wordt op verzoek van Mark Rutte verplaatst naar woensdag, omdat hij ziek is. De premier weet nog niet of hij morgen fit genoeg is om erbij te zijn. Het is de allereerste keer dat Rutte wegens ziekte verstek laat gaan.

“Na een doorwaakte nacht, omdat ik waarschijnlijk iets verkeerds heb gegeten, ben ik vandaag toch naar het ministerie gegaan. Helaas heb ik de voorzitter van de Tweede Kamer moeten vragen het debat van vandaag te verzetten naar morgen in de verwachting dat ik dan hersteld ben,” tweette de premier dinsdagmiddag.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is het de eerste keer dat Rutte (VVD) zich ziek meldt sinds hij premier is. Het debat, dat eigenlijk dinsdag aan het eind van de middag zou beginnen, is verplaatst naar eind morgenochtend. Rutte weet nog niet of hij morgen voldoende hersteld is om erbij te zijn.

De premier had zich geen beter moment kunnen wensen om ziek te worden. De coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie staat onder grote druk en zou dinsdag tijdens het Kamerdebat zwaar op de proef worden gesteld. Onderling zouden de partijen – met name CDA en D66 – het niet eens zijn over het stikstofbeleid. Veel oppositiepartijen zouden het kabinet Rutte IV het liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen.

De grote verkiezingswinst van de BoerBurgerBeweging (BBB) wordt door velen in de politiek en in het land niet alleen gezien als een resolute afwijzing van het stikstofbeleid, maar ook als een afrekening voor onder andere het toeslagenschandaal en de slechte manier waarop het kabinet omgaat met de aardbevingsschade in Groningen.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

https://www.hetanderenieuws.nl/wacht-even-we-wisten-van-covid-wanneer-nederlands-ondertiteld/

"Covid onderzoeker gevraagd in 2019 in Oekraïne"

Nu ook op het andere nieuws.

Zinloos het te sturen naar de controled opposition BBB, PVV, maar toch gedaan zodat we ze er later

weer op pakken!

Phiny d'A.

Occam BE

Requin

Zijn geestesziekte is toch chronisch!

Cookies op deze website