Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 22 juni 2022

Tjeerd de Groot (D66) niet naar boerenprotest, zou te gevaarlijk zijn

Redactie Blckbx
2022 06 22 tjeerd de groot boerenprotest
2:00

D66-Kamerlid en landbouwwoordvoerder Tjeerd de Groot gaat woensdag niet naar het boerenprotest in Stroe. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft hem het advies gegeven om niet te gaan, omdat zijn veiligheid niet gegarandeerd zou kunnen worden, meldt zijn partij. Ook VVD’er Thom van Campen zegt om dezelfde reden niet te kunnen gaan.

De Groot en zijn partij worden volgens de NCTV gezien als vertegenwoordigers van het stikstofbeleid, waar de boeren tegen demonstreren. De situatie bij de demonstratie zou ‘lokaal onvoorspelbaar’ zijn.

Tekst gaat verder onder de tweet

Ook VVD-Kamerlid Thom van Campen gaat niet naar het boerenprotest in Stroe. Op Twitter laat hij weten dat zijn veiligheid niet kan worden gewaarborgd.

“Waar boeren het recht hebben om vreedzaam te protesten tegen plannen waar ze het niet mee eens zijn, hebben volksvertegenwoordigers de grondwettelijke vrijheid om zonder last of ruggespraak hun werk te doen,” zegt de VVD’er. “Wat was ik graag langsgegaan om met de aanwezige boeren in gesprek te gaan. Omdat mijn veiligheid niet kan worden gewaarborgd kan ik mijn toezegging op de uitnodiging om langs te gaan in Stroe helaas niet nakomen.”

Stikstofminister heeft begrip

Minister Christianne van der Wal van het departement Natuur en Stikstof is niet uitgenodigd om vandaag in Stroe de protestactie bij te wonen. Ze zegt te begrijpen dat boeren massaal protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. “Maar aan het doel van 50 procent stikstofreductie in 2030 wordt niet getornd,” zo benadrukt ze nog een keer, meldt de Telegraaf.

Van der Wal zegt de boeren die met de tractor de snelweg op zijn gegaan ‘niet direct’ te veroordelen. "Ik vind daar even niets van. Maar het mag niet en er is niet voor niets opgeroepen om dat niet te doen. Ook vanwege de overlast en files voor andere weggebruikers."

Deze live-uitzending is alleen mogelijk dankzij jullie. Blijf ons daarom steunen.
Doneer
Thumbnail Terugkijken boerenprotest stikstofdiscussie

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Zoals altijd wordt er naast compleet negeren ook valse excuses gegeven om de discussie maar niet aan te gaan. Geen respect voor dit soort 'mensen'. WEF agenda moet doorgaan. Ze zijn totaal de weg kwijt. Van der Wal mag wel een scherm plaatsen om Nederland zodat de industrie vervuiling uit Duitsland en Belgïe niet naar Nederland waait. Oh wacht... ze zijn al bezig met een digitale opsluiting zodat het volk alleen nog maar met toestemming van deze psychopaten de grens over kan of überhaupt nog maar iets kan doen. We zullen zien, ze moeten maar lekker door gaan zo.

Requin

Tjeerd, je begrijpt toch ook wel dat je lot ontlopen nooit werkt.
We hebben een afspraak te Ispahan!

Ipsos mori, Klaus Schwab.

Cookies op deze website