Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 30 december 2022

Kijk: de top-5 meest bekeken blckbx politics video’s van 2022

Dave Go
Blckbx jaaroverzicht politics 2022 website

Politiek ‘watcher’ Bert Brandsma groeide in korte tijd uit tot een begrip, maar sinds september publiceert hij zijn video’s over de Nederlandse politiek exclusief bij blckbx. Hieronder vind je de top 5 meest bekeken blckbx politics van dit jaar.

5. Martin Bosma legt in stevig betoog uit hoe PVV-stemmers ontslagen worden om hun politieke voorkeur (12 oktober)

Uit het debat over de Begroting Binnenlandse zaken van 12 oktober 2022. De bijdrage van Martin Bosma, namens de PVV.

4. Geert Wilders tegen Sophie Hermans: "Ik ga wel naar de Hoge Raad want u stemt toch overal tegen!" (21 september)

Uit de Algemene Politieke Beschouwingen van 21 september 2022. Plenaire zaal. Inbreng in eerste termijn van Geert Wilders (PVV) met interruptie van Sophie Hermans (VVD). Wilders heeft onder meer aangekondigd het kabinet aan te willen klagen bij de Hoge Raad wegens het plegen van een ambtsmisdrijf.

3. Bergkamp krijgt er genadeloos van langs van Markuszower, over de schandelijke behandeling van Arib (1 november)

Gidi Markuszower (PVV) geeft Twee Kamer-voorzitter Vera Bergkamp ervan langs tijdens over de schandelijke behandeling van Khadija Arib.

2. Groot deel oppositie loopt weg als de voorzitter met een doortrapt telspelletje coalitie helpt (21 december)

Omtzigt mag niet meestemmen, Van Haga mag niet meestemmen, Azarkan is niet op de juiste wijze aangemeld, dus mag ook niet meestemmen. Volgens de voorzitter staken daardoor de stemmen. Hijink van de SP telt echter SP, PVV, GL, FvD en BBB. Dat maakt samen vijf tegen de coalitiepartijen CDA, D66, CU en VVD, is vier. Eigenlijk heeft de SP daar gelijk in, maar de voorzitter overlegt net zo lang, zodat Attje Kuiken van de PvdA nog wordt binnengebracht, die alleen stemt en hem dan snel weer smeert en zo blokkeert de coalitie weer eens een voorstel van de oppositie. Een aantal van hen, zoals PVV, van Haga en BBB zijn zo klaar met dergelijke vuile spelletjes, dat ze besluiten de vergadering te verlaten. Temeer ook al omdat de minister in haar beantwoording weer eens geen enkel duidelijk antwoord weet of wenst te geven.

1. Geert Wilders wast Paternotte de oren en krijgt veel bijval, wat niet mag van voorzitter Bergkamp (21 september)

Uit de Algemene Politieke Beschouwingen van 21 september 2022. Al vroeg tijdens de inbreng van Geert Wilders (PVV) in de eerste termijn van de Tweede Kamer, komt Jan Paternotte (D66) met een hele serie interrupties. Wilders krijgt nogal veel bijval, het lijkt wel op het vaak luidruchtige Britse Lagerhuis, wat voorzitter Vera Bergkamp (D66) tracht in te dammen, maar dat lukt niet erg goed...

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website