Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 16 maart 2022

Viruswaarheid-oprichter Willem Engel gearresteerd

Redactie Blckbx
2022 03 16 Engel 2 Cropped
03:04

Viruswaarheid-oprichter Willem Engel is vanochtend in Rotterdam aangehouden op verdenking van opruiing. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij ‘gedurende een lange periode opruiende coronagerelateerde berichten hebben geplaatst op sociale media’.

In januari begon het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek naar Engel, nadat een collectieve aangifte tegen hem was ingediend door meer dan 22.000 mensen die afwijkende meningen slecht kunnen verdragen.

“Naar aanleiding van meerdere aangiftes startte de politie Rotterdam onder leiding van het Openbaar Ministerie een oriënterend onderzoek. Op basis van de eerste uitkomsten van dit onderzoek naar het handelen van de verdachte is besloten tot aanhouding over te gaan,” zo verklaart het OM.

Collectieve aangifte

Het initiatief voor de collectieve aangifte werd genomen door Norbert Dikkeboom. Tegen de NOS zei hij: “Engel maakt zich sinds het begin van de coronacrisis schuldig aan opruiing, oplichting, het verspreiden van onjuiste medische informatie en het doen van uitlatingen met een terroristisch oogmerk.” Volgens Dikkeboom maakt Engel zich schuldig aan terrorisme wanneer hij de overheid een ‘regime’ noemt en door op te merken dat politici veroordeeld zouden moeten worden voor wat ze in deze periode doen.

Ook Engels aanbeveling om het geneesmiddel ivermectine te nemen bij een COVID-besmetting was voor Dikkeboom een reden voor de collectieve aangifte. Volgens Dikkeboom is het middel onveilig, hoewel het al meer dan veertig jaar aan mensen wordt toegediend. De Front Line COVID-19 Critical Care Alliance houdt een actueel overzicht bij van onderzoek naar de effectiviteit van ivermectine in zowel behandeling als voorkoming van besmetting. Hieruit komt naar voren dat het middel veel ziekenhuisopnames voorkomt en dat het – bij preventief gebruik – kan voorkomen dat mensen besmet raken.

Critici de mond gesnoerd

Volgens Jeroen Pols, jurist van Viruswaarheid, laat de arrestatie van Engel zien dat mensen die kritisch zijn op het regeringsbeleid de mond wordt gesnoerd: “Zojuist werd Willem Engel aangehouden door de politie voor 'opruiing'. Het regime Rutte zet de volle aanval in op critici en oppositie. Ondertussen een grote mond hebben over de democratie in Rusland.”

Recentelijk concludeerde Daniël van der Tuin op basis van vrijgegeven wob-documenten dat het ‘tegengaan van desinformatie’ door de overheid vooral wordt aangegrepen om kritiek op het regeringsbeleid te ondermijnen: “De autoriteiten hebben namelijk een duidelijke strategie om ‘desinformatie’ op social media aan te pakken. In werkelijkheid gaat het hierbij niet om het tegengaan van misleidende informatie. Het gaat vooral om het tegenwerken van kritiek op het regeringsbeleid."

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Lees meer over: Viruswaarheid Willem Engel

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Anja1111

Ik ben echt verbijsterd, maar niet verbaasd dat dit is gebeurd. Ongelofelijk! Tenzij er iets is waar wij geen weet van hebben, is deze arrestatie er eentje voor de bühne en een regelrechte bedreiging van de vrijheid van meningsuiting. Bovendien heeft Willem voor zover ik mij bewust ben, nooit aangezet tot enig geweld. Ook adviseert hij geen gevaarlijke zaken. Ivermectine bijvoorbeeld is een volkomen veilig middel, dat al vele jaren aan mens en dier wordt voorgeschreven, en waarmee wat covid19 betreft gunstige resultaten worden geboekt. Mag Willem dat niet aan het daglicht brengen? Hij is ook geen leek op dit gebied. Dat hij dansleraar is geworden heeft daar niets mee te maken.

Ik vind het heel erg en ik hoop dan ook dat hij snel weer op vrije voeten komt. Willem heeft mij nog nooit gedwongen om iets te doen wat de volksgezondheid in gevaar brengt. Het is altijd nog aan mij om al dan geen gehoor te geven aan zaken. Maar grotendeels ben ik het met hem eens. Mondkapjes zijn volstrekte lariekoek, ze bieden NUL bescherming tenzij je iedere 10 minuten van mondkapje wisselt, er niet aankomt, je handen wast, etc. En dan nog is de bescherming tegen virussen zeer gering. Dus hoezo gevaarlijk? Lockdowns idem dito. Afstand houden: in één woord grote onzin, zeker buiten. Het is geen druppeltjesvirus. Nou, ja zo kan ik nog wel even doorgaan natuurlijk. Wat Willem zegt wordt gesteund door vele deskundigen. Met name ook zijn uitspraken over de vaccinaties, om maar een voorbeeld te noemen.

Dat er tribunalen opgericht moeten worden lijkt me duidelijk en de eerste stap is gezet intussen door Fuellmich en team.

We laten ons de mond niet snoeren. In Liefde en vreedzaamheid. Precies in de geest van Willem!

Poldermannetje

Er is natuurlijk een verschil tussen vrijheid van meningsuiting, gezonde kritiek op overheidsbeleid en farmaceuten en opruiing en kwakzalverij. Voor mij is duidelijk dat Willem toch een aantal keren over de schreef ging. Hij bedreigde mensen door hun priveadressen te publiceren, op te roepen dat bepaalde mensen ter verantwoording moesten worden geroepen (buiten de rechter om).
Ik weet niet of hij een straf krijgt, maar het zal nooit veel zijn.

Cookies op deze website