Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 05 januari 2023

VVD-jeugd oogst hoon met 'misleidend' milieu-propagandafilmpje

Redactie Blckbx
2023 01 05 filmpje jovd
2:30

De JOVD – de jongerenafdeling van de VVD – krijgt veel kritiek om een filmpje waarin ze 'misleidend' nieuws verspreiden over klimaatverandering.

In het filmpje nuttigen vier VVD-jongeren hun ontbijt aan een tafeltje op het strand vlakbij de zee. “Voorkom dat dit over 10 jaar realiteit is,” waarschuwt JOVD-voorzitter Michiel Suijker. ”Zorg ervoor dat er echt werk wordt gemaakt van klimaatbeleid in 2023.”

Desinformatie

Op Twitter laten critici en oppositieleden geen spaander heel van het misleidende propagandafilmpje van de VVD-jongeren.

Financieel expert Ab Flipse vindt dat de JOVD met het filmpje nepnieuws verspreidt. “Misleidende boodschap! Shame JOVD. Stop met jullie framing.”

“Met het huidige tempo is de zeespiegelstijging over tien jaar nog geen 2cm. Daar gaat natuurlijk helemaal niemand natte voeten van krijgen,” zegt Sander van Dam.

“Wat een complete lariekoek,” zegt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen. “Het is gemiddeld 1,2 graden warmer dan in 1850. Het einde van de kleine ijstijd. Niets bijzonders. En de zeespiegel stijgt met 18 cm per eeuw. Al eeuwenlang. En dat versnelt niet. Is eigenlijk niet beïnvloedbaar. De JOVD is de weg kwijt.”

Volgens columniste Ines van Bokhoven zijn de VVD-jongeren hypocriet. “Wat daar zit heeft, op deze leeftijd, meer buitenlandse vakantiedagen en dus vlieguren achter de rug dan ik in mijn bijna 60-jarige bestaan. En ik WED dat ze de volgende vakantie al aan het plannen zijn."

Tweede Kamerlid Harm Beertema (PVV) laat duidelijk merken hoe gênant hij de actie vindt: “Manmanman, pijnlijk dit. Ze lezen niks, ze weten niks, conformistisch tot in hun kleine teen en het allerergste: totaal humorloos. En het aller-, allerergste: D66.”

Waarop de VVD-jongeren reageren:

“Haaa Harm! Lezen niets? Wij lezen de talloze rapporten van wetenschappers en het Planbureau voor de Leefomgeving. En conformistisch? Zeker. Wij zijn liever conformistisch naar de wetenschap, dan naar de onderbuik! Helaas vindt de PVV dat vaak erg bijzonder.”

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

Ik herinner me nog een filmpje van Rutte toen hij in de JOVD zat. Dat ging over het commercieel maken van het draagmoederschap. Er is in die hersenen sindsdien geen ontwikkeling gaande binnen de JOVD/VVD. Zoek maar op "Mark Rutte tijdens zijn JOVD periode" op youtube. Zodra je geboren wordt ben je een verdienmodel.

GTRene

Gewoon ziek hoe ze het telkens proberen, hersenen te beïnvloeden met triggers als het water e.d. en al die oude verhalen.
Maar ze komen er mee weg, moet je je voorstellen dat de FvD dat soort niet gestaafde bangmakerij onzin zou uitzenden, dan was de wereld te klein.

Magoed, we zitten momenteel al een paar jaar in die omgekeerde wereld, alhoewel een paar jaar, in de jaren 60 begon dat soort onzin van bangmakerij en geldklopperij al.

Cookies op deze website