Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 18 januari 2023

Amerikaanse luchtvaartregulator FAA versoepelde stilletjes hartkeuring bij piloten

Redactie Blckbx
2023 01 18 faa keuring piloten
3:50

De FAA, de regulator van de Amerikaanse burgerluchtvaart, heeft eind 2022 stilzwijgend de ECG-parameters voor piloten bij medische keuring verruimd. 'Piloten met hartschade kunnen daardoor gewoon blijven doorvliegen'.

In de versie van oktober 2022 van de ‘FAA-gids voor luchtvaart medische keuringen’ heeft de luchtvaartorganisatie de EKG/ECG-parameters ‘enorm’ verruimd, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. Dat meldde coronacriticus Steve Kirsch dinsdag op zijn substack. De ontdekking was gedaan door cardioloog dr. Thomas Levy, die Kirsch uitgebreid interviewde over de versoepelde keuringseisen van de Federal Aviation Administration (FAA). Volgens Levy is de verruiming van de parameters zo groot dat hartschade bij piloten in veel gevallen niet meer zal worden opgemerkt en ze dus gewoon mogen doorvliegen.

"De PR [een maat voor de hartfunctie] lag vroeger in het bereik van 0,12 sec. tot 0,2 sec," zei Levy. "Het is nu: 0,12 tot 0,3. Dit is een zeer breed bereik; ook mensen die hartletsel hebben vallen hier nu binnen." Alleen als het PR-interval meer dan 0,3 bedraagt, is een zogenaamd Holter-onderzoek – langdurig ECG – en een hartonderzoek nodig, legde de cardioloog uit. “Ter vergelijking: vóór 24 oktober betekende een PR-interval van meer dan 0,2 dat de gezondheid van het hart onderzocht moest worden – alleen als er geen tekenen van structurele, functionele of coronaire hartaandoeningen werden gevonden, mocht de piloot vliegen.”

Volgens Levy garandeerde een ECG (elektrocardiogram) volgens de oude strenge eisen al niet honderd procent dat een piloot hartschadevrij is. “Daarvoor moet iedere piloot eigenlijk regelmatig een loopbandstresstest ondergaan en moet gekeken worden naar het troponine- en/of d-dimeergehalte in het bloed.” Levy zei het ‘schokkend’ te vinden dat de FAA piloten niet regelmatig een loopbandstresstest laat afleggen. “Dit is eenvoudigweg geen veilig beleid van de FAA,” meent hij.

Reactie FAA

Tucker Carlson van Fox News vroeg de FAA naar aanleiding van de bevindingen vandaag waarom de keuringseisen zijn versoepeld. De FAA gaf als antwoord dat ze ‘standaard processen volgen gebaseerd op data en wetenschap’. De betreffende data werden door de luchtvaartorganisatie niet verstrekt.

Luitenant-kolonel Theresa Long, een chirurg van de luchtmacht, zei tegen Carlson dat de reden voor de versoepeling ‘zeer onduidelijk’ is, en merkte op dat het nieuwe bereik de veiligheid niet verbetert. Ze vertelde Carlson dat de luchtvaart draait op data en dat alles in het teken staat van risicobeperking ‘maar door die verruiming loopt het publiek eigenlijk een groter risico dat de piloot een hartstilstand krijgt die niet wordt opgemerkt‘. Long is er daarom van overtuigd dat de wijziging niet is doorgevoerd om de veiligheid te verbeteren.

Vaccinatieschade

In 2021 sprak Long tijdens een paneldiscussie onder leiding van senator Ron Johnson over vaccinatieplichten en vaccinatieschade, waarbij ze uitlegde wat ze had zien gebeuren met enkele piloten die het vaccin hadden gekregen, en hoe ze werd behandeld omdat ze erover sprak. "Ik zag drie patiënten in de kliniek, van wie er twee korte tijd na de vaccinatie pijn op de borst kregen en vervolgens werden gediagnosticeerd met pericarditis. De derde piloot was gevaccineerd en voelde zich alsof hij dronken was, chronisch vermoeid binnen 24 uur na de vaccinatie," vervolgde ze. "Nadat ik mijn bezorgdheid aan mijn commandant had gemeld dat ik in één ochtend drie van de drie piloten aan de grond moest houden wegens vaccinatieletsel, werden de volgende dag mijn patiënten geannuleerd, werden mijn dossiers opgevraagd voor onderzoek en kreeg ik te horen dat ik geen acute patiënten meer mocht zien – alleen gezonde piloten voor hun vliegonderzoek."

De FAA is de grootste transportinstantie van de Amerikaanse regering en regelt alle aspecten van de burgerluchtvaart in het land en boven de omringende internationale wateren. Haar bevoegdheden omvatten luchtverkeersbeheer, certificering van personeel en vliegtuigen, vaststelling van normen voor luchthavens en bescherming van de VS.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cy

Als ik me niet vergis zijn piloten verplicht geweest om zich te vaccineren, dus ja ze moeten wat. Ze kunnen moeilijk 20%, 40% of zelfs nog meer van de piloten buiten gooien omdat ze nu niet meer door de controle komen.

Angeleyes

Binnenkort mag de gewone burger sowieso niet meer vliegen, dus dat komt goed uit.

Cookies op deze website