Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 01 maart 2022

Amerikaanse People’s Convoy groeit

Redactie Blckbx
2022 03 01 Peoples Convoy
02:43

De Amerikaanse People’s Convoy is inmiddels over de helft van de lange tocht van California richting Washington DC. Het konvooi groeit en er is veel steun langs de kant van de weg. Vandaag zouden zes kleinere konvooien zich aansluiten, waarmee de totale omvang drie keer zo groot zou worden.

Onderweg hebben steeds meer voertuigen zich aangesloten. Door de lengte van het konvooi en omdat sommige voertuigen alleen delen van de tocht meerijden, is het moeilijk om exact te bepalen hoeveel mensen en voertuigen deelnemen aan de People’s Convoy. “Het varieert. Stel dat er vijftig truckers in de buurt zijn die weten dat het konvooi eraan komt. Dan stoppen ze bij een oprit, wachten tot het konvooi voorbij komt en dan voegen ze zich erbij. Ze rijden dan een paar honderd kilometer mee, om dan hun eigen route weer te vervolgen, omdat ze dezelfde richting op gingen als wij” zei Maureen Steele, één van de organisatoren, tegen de Epoch Times.

Meer dan truckers tegen vaccinatieplicht

De beweging bestaat niet alleen uit vrachtwagenchauffeurs die zich verzetten tegen de vaccinatieplicht. Op hun website schrijven ze: “Wij zijn vrachtwagenchauffeurs, moeders, studenten, verpleegsters, artsen, investeerders, gemeenteambtenaren, leraren, cowboys, houthakkers, ingenieurs, schoonmakers, professoren, kassiers, stewardessen, piloten, verkopers, fysiotherapeuten. Wij zijn vaders, moeders, zussen, broers, getrouwd, alleenstaand, gescheiden, gescheiden, homoseksueel, hetero. Wij zijn zwart, blank, Aziatisch, inheemse Amerikanen. Wij zijn immigranten, autochtonen. Wij zijn burgers van de vrije wereld.”

Het gaat de beweging ook om meer dan alleen het afschaffen van de vaccinatieplicht. Zo eisen zij een einde aan de nog altijd voortdurende nationale noodtoestand in de Verenigde Staten.

De beweging groeit

Net zoals in Ottawa, Canada, willen de demonstranten de komende tijd het verkeer ontregelen in Washington DC. Er worden duizenden mensen verwacht op de manifestatie. Naast het grote konvooi dat vertrok uit California, zijn er in het hele land kleinere konvooien vertrokken om zich aan te sluiten. Volgens EL American voegen zich vandaag zes andere konvooien bij de People’s Convoy, waarmee de totale omvang drie keer zo groot zou worden.

Ook vanuit Pennsylvania en New Jersey vertrekken de komende dagen konvooien richting Washington DC. De politie in New Jersey heeft al aangegeven dat vrachtwagens die stilstaan op de snelweg weggesleept kunnen worden.

De verwachting is dat de verschillende konvooien zaterdag aankomen in Washington DC. We houden het in de gaten.

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website