Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 24 mei 2022

Beschermd door 5.000 militairen opent Klaus Schwab WEF-bijeenkomst: ‘Wij maken de toekomst’

Redactie Blckbx
2022 05 24 WEF eerste hoogtepunten Cropped
03:40

Beschermd door een 5.000 man sterke legermacht hield een schaamteloze Klaus Schwab gisteren zijn openingstoespraak op de World Economic Forum-bijeenkomst in Davos: ‘Wij maken de toekomst.’ En niet alle journalisten zijn gelijk.

De opening van het globalistenfeestje was op zijn minst opmerkelijk. Voordat de grote man, Klaus Schwab, zijn openingstoespraak hield, werden de geprivilegieerde aanwezigen getrakteerd op een apocalyptische video, waarin beelden van oorlog, ziekte, dood en verderf werden afgewisseld met plaatjes van ongerepte natuur.

Nadat deze hel en verdoemenis waren geland in de hoofden en harten van het VIP-publiek, verscheen Schwab ten tonele om met zijn kenmerkende stem het thema van de bijeenkomst te delen: History at a turning point (‘Geschiedenis op een kantelpunt’).

‘Wij maken de toekomst’

De oorlog in Oekraïne is één van de belangrijkste gespreksonderwerpen in Davos. “Deze oorlog gaat ons politieke en economische landschap de komende jaren veranderen,” voorspelde Schwab. En nu we ‘op het einde van de ergste volksgezondheidscrisis van de afgelopen honderd jaar zijn’, moet er volgens Schwab gewerkt worden aan het versterken van onze veerkracht om ‘wellicht een nieuw virus of andere risico’s, zoals klimaatverandering’ het hoofd te bieden.

Regeringen kunnen dat volgens Schwab niet alleen. “We hebben samenwerking nodig. Het World Economic Forum is de meest indrukwekkende gemeenschap voor globalistische samenwerking.” Hij voegde eraan toe: “De toekomst wordt gemaakt door ons, door een machtige gemeenschap, zoals jullie hier in de zaal.”

“Schaamteloos. Die Davos-kliek. De overschatting gaat hen de das omdoen,” reageerde journalist Joost Niemoller.

Kennelijk is het WEF zich ervan bewust dat ze zich niet populair maken, want Zwitserland heeft maar liefst 5.000 militairen ter beschikking gesteld om de bijeenkomst van ‘het praatclubje’ te beveiligen.

WEF-politiemacht ondervraagt kritische journalist

Het WEF lijkt ook over een eigen politiemacht te beschikken. De Amerikaanse journalist Jack Posobiec, die kritisch bericht over de globalistische agenda, is vastgehouden, gefouilleerd en ondervraagd door agenten met machinegeweren en een WEF-embleem op het uniform. In deze video legt Posobiec uit wat hem en zijn crew is overkomen en in de video hieronder zien we het gebeuren.

De agenten dragen een oranje versie van dit embleem:


Uitgenodigde journalisten

Niet alle in Davos aanwezige journalisten hoefden te vrezen voor de WEF-politiemacht. Een enkele pechvogel kon wel rekenen op terechte vragen van het onafhankelijke nieuwsplatform Rebel News. In de video hieronder zien we verslaggever Avi Yemini die probeert Rebecca Blumenstein te interviewen. Zij is adjunct-hoofdredacteur van de New York Times en aanwezig in Davos als uitgenodigde gast. Yemini vraagt zich af of die status kritische journalistiek niet in de weg staat. “Hoe moet het publiek geloven dat de New York Times hier is om moeilijke vragen te stellen, wanneer u hier bent als uitgenodigde gast?”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

Alleen al die badge. Wat zie je erin? Het is gewoon weer dezelfde oude cult. Wat een zwendel.

Requin

Als die 5000 militairen het volk zouden beschermen, dan zou het WEF als geheel nu uitgevaagd zijn!

Cookies op deze website