Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 22 maart 2022

Biden: ‘Er komt een nieuwe wereldorde en wij moeten die leiden’

Redactie Blckbx
2022 03 22 Biden NWO
2:30

Tijdens een bijeenkomst met CEO’s kondigde de Amerikaanse president Joe Biden maandag zowaar openlijk de komst aan van een door Amerika te leiden nieuwe wereldorde. Daarmee lijkt een ‘complottheorie’ bewaarheid te worden.

Joe Biden nam maandag deel aan de kwartaalbijeenkomst van CEO's van de Business Roundtable om de reactie van de Verenigde Staten op de invasie van Rusland in Oekraïne te bespreken. Na eerst een waarschuwing te hebben uitgesproken over een 'op handen zijnde grootschalige Russische cyberaanval', zei de Amerikaanse president het volgende:

‘Complottheorie’ lijkt waarheid

De uitspraak van Biden - dat er een nieuwe wereldorde aankomt, die Amerika moet leiden - bevestigt wat velen al langer dachten. Er doen al jaren verhalen de ronde dat de wereldelite uit zou zijn op het vestigen van een New World Order (NWO). In de gevestigde media werden deze verhalen steevast afgedaan als complottheorieën. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de pagina van Wikipedia. Ook corporate factcheckers buitelden immer over elkaar heen om het streven naar een NWO af te doen als hersenspinsels van complotdenkers.

Toch waren er de afgelopen tijd al diverse politici die zich de term New World Order lieten ontvallen. Zoals bijvoorbeeld in Australië Brad Hazzard, de Minister van Volksgezondheid van New South Wales (NSW), en Chief Health Officer dr. Kerry Chant van NSW.

Tijdens het recente conflict in Oekraïne verkondigde onlangs een vooraanstaand Oekraïens parlementslid niet alleen te vechten voor haar land maar ook voor de NWO.

Het streven naar een New World Order wordt overigens al veel langer openlijk uitgesproken door Amerikaanse politici, zoals te zien is in onderstaande compilatie. Onder hen beroepspoliticus Henry Kissinger, die via 'zijn' Council of Foreign Relations, min of meer de weg plaveide voor het ontstaan van een wereldregering onder Amerikaanse leiding. Ook Presidenten George Bush sr. en Barack Obama, lieten zich de term New World Order wel eens ontvallen. Maar altijd waren de factcheckers er als de kippen bij om recht te breien wat krom is.

Topman Klaus Schwab van het World Economic Forum zal in ieder geval in zijn nopjes zijn met de uitspraak van Joe Biden. Van hem is bekend dat het vestigen van een wereldregering hoog op zijn prioriteitenlijstje staat.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
NoToGlobalism

Jammer dat ze mijn toevoeging op Wikipedia er weer af hebben gehaald... https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Nieuwe_Wereldorde_(complottheorie)&oldid=61364209

Requin

A new world order waar we de armoedigen begraven.
Snikken en grimlachjes!

Cookies op deze website