Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 20 juli 2022

Boris Johnson waarschuwt voor plan ‘deep state’ om Groot-Brittannië terug in EU te krijgen

Redactie Blckbx
2022 07 20 boris johnson deep state
3:00

De Britse premier Boris Johnson waarschuwt dat de 'deep state' van plan is om de democratische wil van het volk te tarten en Groot-Brittannië na zijn aftreden terug de Europese Unie in te sleuren.

De vertrekkende premier gaf de waarschuwing dinsdag toen hij de staat van dienst van zijn regering verdedigde tijdens een toespraak voor het parlement. Volgens aanwezigen veroorzaakte het noemen van de woorden deep state de nodige rumoer onder de parlementsleden.

Bij het openen van een debat over een motie van vertrouwen die de regering zelf had ingediend, benadrukte Johnson dat hij veel had bereikt tijdens zijn drie jaar als premier – waaronder het afronden van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU en ervoor zorgen dat het Britse volk weer het soevereine recht heeft om zijn eigen wetten te bepalen.

Complot deep state

Johnson zei: "Sommige mensen zullen bij mijn vertrek zeggen dat dit het einde van Brexit is, o ja, en de leider van de oppositie en de deep state zullen zegevieren in zijn complot om ons weer op één lijn met de EU te krijgen als opmaat voor onze uiteindelijke terugkeer, en wij aan deze kant van het Huis zullen hun ongelijk bewijzen, nietwaar?"

De deep state is een term die vaak wordt gebruikt om de macht aan te duiden van regeringsfunctionarissen en ambtenaren die parallel aan de regering geheime en ondemocratische handelingen verrichten zonder dat het grote publiek daar weet van heeft. De gevestigde orde en de reguliere media willen het publiek ervan overtuigen dat de deep state alleen bestaat in de hoofden van paranoïde samenzweringstheoretici.

Boris Johnson werd door zijn eigen parlementsleden weggestuurd vanwege een serie schandalen. Op 6 september zal hij zijn ambt neerleggen, na een verkiezing waarbij de nieuwe leider van zijn partij gekozen wordt.

Opvolger gelinkt aan WEF

Bij de bookmakers is miljardair Rishi Sunak favoriet om Johnson op te volgen. Sunak's familie heeft banden met een technologie-partner van het World Economic Forum (WEF), meldt The National Pulse.

Sunak's echtgenote Akshata Murthy is een buitenlandse onderdaan met een aandeel in de WEF-gelieerde onderneming InfoSys, waarvan haar vader de oprichter is. Infosys is een Indiaas informatietechnologiebedrijf dat diensten verleent aan een groot aantal Fortune 500-bedrijven en banken. Eén van de belangrijkste diensten van het bedrijf is Finacle, een digitaal bankplatform. Het bedrijf pleit openlijk voor een economie in de stijl van de Chinese Communistische Partij, compleet met traceerbare, digitale identiteiten en valuta.

InfoSys is geen stille partner, maar wordt door het WEF geprezen als 'wereldleider op het gebied van digitale diensten en consulting van de volgende generatie'.

"Met drie decennia ervaring in het beheren van de systemen en werking van wereldwijde ondernemingen, stuurt het klanten door hun digitale reis door hen in staat te stellen met een kunstmatige intelligentie aangedreven kern die helpt bij het prioriteren van de uitvoering van verandering," prijst het WEF InfoSys aan op de website.

Dit jaar was het bedrijf InfoSys ook aanwezig op het World Economic Forum in Davos.

WEF geen fan van Brexit

Het is algemeen bekend dat het World Economic Forum van Klaus Schwab de Brexit geen warm hart toedraagt. Gezien de innige banden van Sunak's familie met het WEF is het de vraag of en in welke mate Sunak zich zal verzetten tegen de plannen van de deep state om Groot-Brittannië weer in te lijven in de Europese Unie, waarvoor Johnson gisteren waarschuwde.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Illustratief voor het probleem dat eliminatie van weffers zeer hard nodig is.
Het WEF binnen de kamer en kabinet trekt overal vliegen als naar een hoop
stront. Booster Agema's en booster Lientjes en injectie Kuikens naast een
Volkert Paternotte. Echt verzet zoals in iedere echte oorlog is noodzaak!

GTRene

Zelfde iets in de UK, kijk... gewoon diep diep triest, bijna alle landen hebben van soort geïnfiltreerde WEF/US 'deepstate-ish' NWO achtige oplichters.

The 3 remaining candidates to lead the "Conservatives" following Boris Johnson's resignation.

https://gettr.com/post/p1j2sy62067

Cookies op deze website